Veterinärbesiktade och Lola har flyttat!

2010-04-03
I förrgår, skärtorsdag, var den stora dagen inne. Dagen då vi skulle fylla bilen med småttingar och bege oss till veterinärstationen i Kalix. Hade ett tag planer på Djursjukhuset i Gammelstad, men besinnade oss och insåg att det dög gott med Kalix och var i alla fall 8 mil närmare! Det var lite vilda västern ett tag i bilen, innan vi alla var inpackade och på väg. Senna fick stanna hos "mormor" (mamma-Siw), så det var "bara" 12 hundar i bilen... Men besiktningen gick bara jätte-bra, och hemresan var riktigt lugn.

Igår kom den så till sist, den första hemska dagen då det var dags för en valp att flytta. Oj, så tungt det blev i hjärtat! Men det var ändå klart mycket lättare, då jag dels vet att hon får det bra (annars kan det hända att jag hoppar upp och biter Tom i knä-vecken!) och ännu bättre då vi får chans att följa hennes uppväxt! Undrar om Tom verkligen vet vad han gett sig in på, när han nu får "hela packet" på halsen?! (ler) Skämt å sido, det är nog svårt att tro att det kunde kännas "tomt" då det fortfarande är 10 troll kvar, men så var det! Men jag har redan fått se bilder på att hon har det bra!!!

Igår var Ingo, Nina och Peter hit på besök. Med sig hade de Moa´s gamla valpstängsel, som de dessutom hjälpte oss att sätta upp. Så nu har vi inhägnat ett ganska stort område, kompletterat med lite "vallgravar" och "skytte-vallar" som Ingo, Robert och Peter fixade. Peter är som en maskin när han får en spade i handen, och jag förstår inte var han får sin energi ifrån. Robert han stönade på rätt friskt, efter mindre än halva Peters jobb! (ler) Så nu kan jag ha alla hulliganer ute samtidigt! Så himla bra! Detta innebär att när vi utfodrat trollen, stänger jag lite dörrer inne, öppnar dörren ut, och därefter grinden till köket och valparna. Sen kommer stora anstormningen, och det innebär förstås betydligt mindre "oönskat avfall" inomhus, då de samtidigt får fin träning till att börja bli rumsrena! Idag har vi redan varit ute två gånger, direkt efter maten. Så nu springer jag istället och plockar pinnar, gräs och grus ur munnarna... (ler) Förstår inte hur de kan hitta sånt som inte ens ska finnas nu?!


"Mamma´s" lill-tjej har lämnat boet...

Nu är hon Tom´s nya "flickvän"

Robert har vissa problem att byta kompost-soppåse...

Pirelli somnade under undersökningsbordet hos veterinären i Kalix

Schumie somnade under en stol hos samma veterinär

Våran jätte-trevliga veterinär, Cajsa Lugnet, med Pirelli i famnen.

Paus i valpfabriken

Hela gänget väntar på mat

Danica äter tjurmuskel

Lola-älsklingen med uppfällda paraboler!

Fullt fokus på Pricken!

Lola med en nästan uppfälld parabol!

Niki har somnat på pinkiga handdukar i tvättkorgen...

Här har man lyckats få ner telefonluren, och hela gänget biter i sladden!

Kusin William får sig ett blött och lite vasst välkomnande!

Matte-puss med Monza

Schumie har fått sladd på örat...

Men det fixade han snabbt till och var sedna redo för porträttfoto!

Matte och Schumie-puss!

Vår nya inhägnad, förstärkt med lite soptunnor och sparkar...

Numera får vi gå in i garaget genom dörren och sen ut genom porten
för att ta oss vidare ut på vägen! Men å andra sidan får jag kanske
Robert att bli kvar i garaget nån sväng... (ler)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0