Vaccinerade!

2010-04-30 Valborgsmässoafton
Idag har vi vaccinerat gänget som är kvar, och det gick bra som vanligt. Då vi ändå har så lite hundar nu, så tog vi med katterna och vaccinerade dem samtidigt! (ler) Pricken har ju alltid varit liten och mager, men vi upplever att han tunnat ur sig ännu mer sista tiden. Så där tog vi även blodprov och lät göra en hälsoundersökning. Men tack och lov visade det inte på några som helst defekter!
Ingen av valparna sa ett knyst när de blev vaccinerade, och Pirelli och Danica han ta sig en tupp-lur innan de fick sin ny-besiktning. Vet inte riktigt vad det skulle vara bra för, men nu är det gjort och som väntat visade den inte på något heller. Bara friska och fina små troll!
Peppar, peppar ta i trä, men ingen av dem visar ännu på någon reaktion på vaccinet heller! Lola blev lite febrig efter 8-veckors vaccinet, men hon verkar tack och lov vara den enda i gänget som behövt må dåligt. Penske fick kräkas i bilen på väg till veterinären, och Andretti på vägen hem. Men det blir liksom lite extremt när man har så många, så det blir lite livligare än en normal bilsituation. Brås de bara det minsta på f a sin mor, så blir bilåkandet nemas problemas. Kickan älskar nämligen att åka bil! I alla fall tänkte vi nu börja ta en liten bilrunda då och då med någon i taget, så de får börja träna även på den biten. Ett lagom komplement till koppel-träningen, och den övriga träningen hemma.

Koppelträningen framskrider förövrigt jätte-bra, och vi passade på att ta oss en runda innan vi åkte till veterinären. De är så duktiga våra troll!


Pirelli och Danica somnade som vanligt hos veterinären! Pirelli
dessutom på samma plats som förra gången; under bordet!


Charm-trollet Jackie


Danica med aningen rejält uppfällda öron på kökssoffan!


Niki och Pirelli


Niki


Niki och Pirelli


Niki tycker det är skoj med vattnet från stupröret


Jackie tuggar Ölandstok...


Grävmaskenen Andretti


Robert saboterar Jackie och Pirelli´s flyktväg


Mega-grävmaskinen Danica

Mer koppelträning - för alla!

2010-04-28
Igår och idag har vi kört koppelträning för hela gänget. Igår hjälptes jag och Robert åt med småttingarna, men idag tog jag hand om dem själv (2 och 2) och så har Robert istället lagt sin energi på de stora ungarna. Anette var och lånade Kickan igår, så hon fick lite extra träning. Hade gått bra när hon hade en pinne som distraktion, men hon är verkligen inte lätt att ha i koppel. Har förmodligen knappt sett ett koppel sin 3 första år i jordelivet!

Natten till igår var det något som hände med valparna, och jag har fortfarande inte kommit på vad. Kan ha haft med avmaskningen att göra, men jag vet inte. I alla fall så brukar de slå sig till ro och sova i köket, max 10 min efter vi lagt oss. Men inte den här gången. Robert provade ha ut dem, och fick också 2 st att bajsa, men när han tog in dem så var de igång med pipandet och gnyendet igen. Jag kämpade för att motstå dem, och Robert somnade. Men vid 3-tiden gav jag upp och tog täcket och kudden med mig på kökssoffan. När jag kom in i köket blev gänget alldeles lugna. Niki kom och kraffsade på mig och ville upp till mig på soffan. Jag lyfte upp henne och hon bäddade genast ner sig i mitt knäveck! Därefter la sig hela gänget helt lugnt och sov, ända till jag klev upp och rastade dem och gav dem mat klockan 6. Gissa hur min kropp mådde då?
Var orolig för att det skulle bli samma sak i natt, men i natt var det normala återställt och jag tog tacksamt emot en härlig sömn i min underbart sköna säng!

På fredag är det dags för vaccinering igen, och då passar vi även på att ny-besikta de osålda valparna, samt att även Pricken och Lotus ska med för vaccinering. Pricken ska även få en liten hälso-undersökning, då han börjar vara så mager vår 14-åring. Kan ju vara normalt åldrande, men för att vara på den säkra sidan får de ta lite prover på honom. Han är ju våran första!


Penske 16 kg!!!

2010-04-26
Så fick vi då äntligen avmaskningsmedlet med posten idag, aningen senare än beräknat. Men vad gör man, det är bara att gilla läget. Vägningen, som numera får ske tillsammans med husse på vanlig våg, visade att Penske drar ifrån i vikt-toppen. Han är nu uppe i fantastiska 16 kg!!! Det fantastiska är att han absolut inte är rund, utan bara stor. Gigantiska tassar, och grov hela puss-pojken! Jackie är fortfarande lättast med sina 11,8 kg, men hon hon har tagit in några hekto på Danica och Niki nu. Övriga kvarvarande gänget väger från 12,5-13,5, där jag förutsätter att Andretti med sina 13,5 är den näst tyngsta av alla valpar fortfarande. Malin hade vägt Mansell / Ozzy igår, och han vägde drygt 12,5 har jag för mig att hon sa.

Idag har Penske hittat en ny favorit-plats; fåtöljen jag fått låna av mamma och pappa för att sitta utmed valplådan. Den står numera vid dörr-öppningen till vardagsrummet, och agerar av och till grindhållare.


Vi stänger för så de får hålla sig i köket på natten, så Senna och Kickan får lite lugn och ro. Ja, för all del även vi själva! (ler) Funkar i alla fall bra. De sover hela natten utan problem, ändå till valp-larmet går mellan 05-06.

Gänget har varit ordentligt vilda idag, mellan sina tupplurer. Nu blev jag precis avbruten av att det lät som om husse inte riktigt hade läget under kontroll... Det visade sig också att man hade grävt ett fint hål i en soffdyna!!! Shit pommes frites! Kan tala om att vi absolut inte har råd att köpa ny soffa, så det blir till att gå och fixa så bra som möjligt med nål och tråd... Det är i lägen som nu man tar sig för pannan, drar några djupa andetag, och fortsätter att njuta av tillvaron som valp-mamma! (ler)


Danica och Andretti busar i soffan


Precis på den här platsen är det nu grävt en ca 3 dm lång reva
alldeles mot ryggstödet... Nål och tråd! Ny soffa? Nej!!!


Danica Panica Bus-frö!


Valp-paradiset

2010-04-26
I det krympande valp-paradiset försöker vi ta vara på varje minut och njuta av våra troll, även om allt så klart inte är en dans på rosor. Visst har mycket prylar fått sätta livet till, det är mycket jobb och det är långt ifrån gratis att ha huset fullt av valpar. Men jag ser det som "once in a lifetime" och det är bara såååå värt allt!

Under helgen har det varit tidigt valp-larm som vanligt, så jag och Robert har försökt unna oss en liten stund på soffan efter allt avklarat morgon-bestyr. Så himla mysigt med trollen som är så sociala!

Niki, Jackie och Pirelli förgyller min herde-stund på soffan!


Kram-gumman Jackie!

Niki börjar förövrigt bli en flitig gäst i duschen. Vid gårdagens bastning smet hon in och duschade med husse, och verkar inte alls sky vattnet. Bådar gott inför framtiden!

Har fått rapporter om våra flytt-fåglar, och det värmer så gott i hjärtat att höra att de sköter sig så bra våra små troll!


Koppelträning, dusch och flytt

2010-04-24
I förrgår började vi så smått med koppel-träning, och först ut var Schumie följt av Danica. Båda var jätte-duktiga, även om de inte vara alltför imponerade av sina halsband som de försökte få bort på allehanda uppfinningsrika sätt. Bla genom att gnugga halsen mot backen och mattes buskar! (ler)
Senare på kvällen var det dags för bastu för oss 2-benta, men det var jätte-intressant helt plötsligt. När jag duschade stod Schumie med anhang och drog i dusch-draperiet, och Jackie tyckte det var jätte-spännande med vattnet så hon kom helt sonika in i duschen. Som gänget såg ut sen!

En blöt Jackie tvättas av brorsan Schumie samtidigt som hon själv
rengör hans öron.

Igår var det så dags för nästa flytt, och en trio super-mysiga Ume-boende Pit-bor kom hit. Som så många andra hade de väldigt svårt att välja, men till slut var det Björns magkänsla som fällde avgörandet för Schumie. Ett jätte-trauma för undertecknad att klippa navel-strängen, då Schumie varit min skugga under ett antal veckor. Oavsett om jag suttit vid köksbordet eller stått vid diskbänken har han legat på mina fötter... Men hur jobbigt det än var, och hur många tårar som än föll, så kändes detta helt rätt. Såååå goa människor! Bara Sannes sätt när hon satt sig på golvet och valparna hängde henne i håret, och armarna såg ut som om hon gått en rond med 23 kattungar, och hon bara skrattade och mös. Likaså Björn och Jesper som utan fundering slog sig ner på golvet i dårhuset och tog emot både pussar och tugg. I det här hemmet kommer Schumie både att få uppmärksamhet och pussar, det är jag säker på! Dessutom har trion lovat oss att få träffa Schumie i sommar när de är hemma i Piteå! Trots allt har vi ju tre troll i Piteå nu! En annan rolig sak förresten, är att Björn kommer att jobba i sommar med Lövis "moster" (Elins syster), så sannorlikheten är stor att Schumie och Lövis kan få umgås lite!

Sanne med alla hulliganer


Kickan föredrog Björn...


... och Jesper!

Klassiska sista bilden med matte... Iklädd sitt halsband och fina namn-
bricka. Känns jätte-bra att han kommer att få behålla sitt kungliga
världsmästarnamn, som verkligen klär den gossen!

Pappers-exercisen klar och överräckningen utförd... Schumie och hans
nya matte Sanne

Schumie och husse Björn

Nya familjen; pappa-Björn, mamma-Sanne och gudfar Jesper!

Troll-pojken med upprullade öron


Hmmm... matte sitter på huk och tittar på mig...


... då måste jag stiga upp och gå och pussa henne!


... så jag anlägger charm-blicken!

Något man märkte redan igår kväll, men som jag inte riktigt tänkt på förrän idag, är att Penske börjat ta för sig mer och vill ha mer uppmärksamhet och kel sedan Schumie försvann. Nu har han börjat följa mig och ligger allt oftare vid mina fötter. Han såg väl sig chanse när det blev "ledigt"... Han lär ju inte komma ihåg att han och jag har ett obrytbart band, som vi knöt redan i samband med hans inträde i jordelivet! (då jag lyckades livrädda honom!)


Jackie har lärt sig komma upp i soffan


Schumie, Niki och Danica tumlar runt på altan


Niki och "oj-oj"-nallen


Schumie och Andretti


Danica


Danica


Andrettis nya husse och gudmor var och hälsade på idag. Så de
passade på att koppel-träna lite. En dryg vecka till flytt nu.


Pirelli käkar tjurmuskel
Galenskaper i valp-fabriken!

2010-04-21
Kickan kan vara lite tuff mot Senna ibland, och brukar med jämna mellanrum trycka till honom och visa vem hon tycker att ska bestämma i huset. Idag gick det lite överstyr och slutade med ett sår på nosen som blödde ganska kraftigt på Senna, som dock var mest sargad i själen tror jag. Han är så vek och snäll våran kille, så han blir så ledsen när hon är tuff. Men det gick bra trots allt, och det har inte påverkat deras vänskap på något vis. Kan tala om att Kickan skämdes också, för dels tror jag inte att det var meningen, men sen blev också matte ARG (med jätte-stora bokstäver!).

Lite senare, när jag pratade i telefon med Mansells matte, ser jag när Schumie kommer springande från toaletten med papper i munnen och släpande som värsta brudslöjan efter honom; toa-pappret! Suck! När Robert kom hem frågade han om jag misstrodde hans kunskaper i att själv reva ut pappret från rullen, med tanke på högon som låg bredvid...

Vi har busat en hel del på altanen idag. Niki och Jackie slåss som bara attan om vem som ska vara i min famn. Niki anser tydligen att hon har ensam-rätt. Tack och lov är deras girl-fights inte så allvarliga! (ler)


Schumie smakar på tidningarna i tidningsstället

En sömnig Jackie

Schumie har lite svårt att välja vad han ska leka med...

En utslagen Niki njuter av livets glada dagar på kökssoffan

Jackie har knyckt mattes sko

Jackie, Pirelli och Danica

Andretti

Andretti och Pirelli

Andretti & Danica

Pirelli med lill-kaninen i munnen, helt oskyldig!

Pirelli-go-fia

Danica-panica-päron-puss


Penske och Schumie gör upp om tunneln


- Du grabben, jag må va mindre men jag är stöddigast! (ler)


Andretti


Vacker-flickan Pirelli


Pirelli socker-topp


Andretti med vacker-tassarna


Lill-divan Niki med vita tassen i luften


Pirelli-bus


Niki-bus, det var en gång en handduk...


Schumie, mattes lilla älskling!


Jackie, kullens blygaste tjej


Penske-puss på bus-humör!


Schumie försöker gömma sig och vila sig från de andra galningarna.

Andretti bokad!

2010-04-19
Ikväll var några kompisar hit och snuffade valp, och det slutade med att Andretti är bokad! Detta är alltså ett av de önskehem vi haft sedan Kickan blev dräktig, så det känns toppen! Även fast det så klart aldrig är trevligt när något troll flyttar...

Flocken krymper...

2010-04-19
Igår var det då dags för första grabben att flytta, och det var med blandade känslor Mansell åkte iväg... Deppigt för att vi älskar honom så fantastiskt mycket, och helst skulle behållt honom, men ändå bra då det var till en barndomsvän i Kalix! Så sannorlikheten att vi får se honom växa upp är jätte-stor! Men trots allt är han inte längre vår lilla busiga, ulliga, lurviga Mansell... (tears in my eyes...)

Malin, Magnus, Willhelm och Viktor hämtade vår lilla Mansell till Kalix


Mattes kille, Mansell, är inte längre en del av vår krympande flock...

Schumie har satt sig för att äta torkade blommor från fjolårets skörd

Jackie är nyfiken på vattnet som droppar från stupröret

För att inte tala om hur de torkade blommorna intresserar...

Gänget har fått syn på husse, morsan och farsan på vägen

I morse var det "öron upp" på både Jackie och Danica!

Nu verkar värsta racet vara avklarat i köket, så då kanske man vågar sig tillbaka för att inta lite frukost... (ler)
Idag har vi hunnit rycka ner kameran från köksbordet, och har allvarliga försök att gräva oss ner genom madrassen i valpbädden! (uppskattas inte!)
Tja, verkar bli en intressant valpdag, som vanligt i "dårarnas paradis"!

Lövis har flyttat

2010-04-17
Så var då Lövis dag inne igår, och flytten till Piteå ett faktum. Med tungt hjärta decimerades så flocken till åtta, och det första jag gjorde var att börja söka en valp när Robert räknade att åtta hade gått ut... Resan till Piteå hade gått OK, men det hade blivit lite kräk även för henne. Men det det är inte så konstigt när det blir så pass långa resor för de små liven redan första gången. Sen hade hon fått träffa Elins systers hundar, det ena en valp som bara är några månader äldre. Då hade Elins ben varit en stooor trygghet! Men känner jag vår trollunge rätt, så är hon nog i full gång med lekar idag! Vi saknar henne massor, men det känns ändå bra att hon fått ett vad vi tror bra hem!

Igår fick Mansell vara på "dagis" till Anette på samma gata som vi bor. Han hade busat massor med deras hundar Scotty och Elvis, så när han kom hem stupade han på golvet direkt. Men lite mat och sen var han igång igen! Helt underbart att Anette, som är så duktig att träna hundar, kan hjälpa lite då och då medan vi har så här många trollungar!

Danica´s planerade flytt till Kiruna nästa helg har blivit inställd. Cassandra som skulle ha henne fick plötsligt ändrade arbetsförhållanden, så hon kan inte längre ha hunden med sig på jobbet. Men det känns som att det var tur i oturen, för tänk om Danica hunnit flytta, och så hade det inte blivit bra?! Nä, det här var meningen helt enkelt!

I morgon kommer en barndomsvän och tittar på Mansell och Schumie. Det är tydligen ett tag sedan jag pratat med henne, för jag levde i min villfarelse att hon hade små-barn, men det visade sig att henne YNGSTA var 10 år nu!!! Shit pommes frites, hennes äldsta som jag haft på dagis en gång i tiden (han var galen i mitt långa hår) är 16 år nu!!! Vart har tiden tagit vägen??? Men bra kändes det i alla fall, för dels är hon hemma på dagarna och dessutom har de en 6-årig schäfer-collie redan nu, så trollungen blir inte ensam då heller! Dessutom bor de bara dryga två mil ifrån oss, så där får jag definitivt chansen att träffa trollungen igen! Men vi tar inte ut något i förskott, kemin ska ju också stämma! Men bra skulle det va, helt klart!

I eftermiddag ska jag åka på IKEA och köpa en hylla till vårt lill-rum. Ska försöka städa / röja, så trollungarna får börja vara i större delar av huset. Framförallt så vi slipper så mycket galler, så de stora kan röra sig mer fritt också. Kanske en liten självbevarelsedrift också... (ler)


Våran älskade Lövis, är numera Elins Lill-Lövis och hon bor i Piteå.


Lill-stumpan var trött, och inte alls intresserad av att flytta. Gäsp!


Visst har hon otroligt vacker teckning?! Nästan lite polarhund över henne!


Elin och Lövis


Det blev lite oro i flocken, och när vi kom in (hade varit och vinkat av
Lövis) hade Niki gömt sig i en hörna. Efter en stund kom hon o kraffsade
och ville upp till mig på soffan. Där låg hon nog en timma sen, tryckt
mot mig, som om hon ville säkerställa att jag inte skulle lämna iväg
henne... Stumpan, hon ska inte flytta någonstans kan jag meddela!!!

Snöstorm i köket - omkommen kudde!

2010-04-15
I morse vaknade trollungarna vid 05.30, vilket börjar bli lite av en vana. Då det bara är ca 30 min tidigare än vi egentligen önskar, så är det ju faktiskt helt OK. Efter sedvanlig morgonprocedur, som inkluderar både sanering av sovrum (som inte är så mycket till sanering längre, endast lite pink!) och rastning av trollungar, gick jag som vanligt tillbaka en stund i sängen sedan Robert åkt till jobbet. Det var ganska bra drag i köket, och jag hade lite funderingar på vad jag skulle mötas av då jag steg upp. Den här gången var det snöstorm!

Men egenligen var det bara en IKEA-kudde som omkommit!

Då man mer eller mindre vant sig med värre, blev det bara ett lite trött leende och ut med valparna innan sopen togs fram. Sopen och skurmoppen är nämligen ena riktiga valp-magneter!

Värmen tär på våra så välarbetade snö-vallar i valphagen, och igår kväll kom hulliganerna på hur man klättrar över vallarna. Vi skrattade gott åt Peter, som blev förste valpfångare, då undertecknad själv givetvis var ute i Foppa-tofflor. Så fort han lyfte in en valp, smet nästa ut bakom ryggen på honom. Lite Mr Bean-känsla över det hela, och alla åskådare (var rätt många!) inklusive jag fick oss goda skratt!


Men sen fick Peter lite belöning i form av puss-kalas med Jackie.


Husses älskling, Jackie (döpte efter forne F1-mästaren Jackie Stewart)


Kickans favorit-position? Åtminstone klättrar hon ofta upp och sätter sig på våra köksstolar, som numera inte är destinerade vid köksbordet, av nåon underlig anledning...


Trollungarna gillar plättar, och det är lite halv-kaotiska matsituationer ibland...

Andretti och Niki har grävt fram en av Sennas ben-skatter från förra året...

Mansell är vårt lilla charm-troll, som kan reta gallfeber på hela flocken!

Socker-toppen Danica flyttar troligen till Kiruna 25/4


Öronen har börjat resa sig för Danica, och är nu för jämnan käckt på svaj!

Pirelli studerar vad Danica pysslar med...


... och vill så klart gärna hjälpa till / lägga sig i!

Vacker-flickan Pirelli


En Pirelli-brud av rang!

I morgon flyttar Lövis... Dags för tårar igen...

Charm-knutten Schumie! Ligger helst så nära matte som möjligt, så
ofta som möjligt!!! Kolla blicken; hur snäll som helst!

Hundar som är svarta i ansiktet är svåra att få bra på bild, men igår
var ljuset rätt och Pirelli på rätt humör.


Så hon visade verkligen upp sin bästa sida, hur otroligt vacker hon är!

Till slut var det flera som kom på att det fanns ett ben, men då det
började lossna bitar var jag tvungen att bli "bitch-matte" och kasta
bort härligheten.


Puss-pojkarna Mansell och Penske!


Lövis bokad

2010-04-13
Oj, oj, oj vad tiden går! Det tinar i en rasande fart på framsidan, bara för att jag gärna behåller snön ett tag för att dölja så mycket som möjligt av allt ätbart. Igår kväll och hittills idag har det fått bli ris och fisk för herrskapet, då åtminstone Penske och Andretti varit lös i magen. Ev någon mer, men jag har inte hunnit se vem. Förmodligen är det för att de äter så mycket snö och is, men vem vet vad annat som befinner sig i de små valpmagarna! (ler)
Robert har i alla fall kört in 2 traktor-skopor med snö i valphagen, så vi bromsar våren en aning. På baksidan, där vi ska bygga rastgård till hulliganerna, där tinar det minsann i snigelfart...
Tror jag ska ta hjälp av Robert att ta ut trollen på vår snö-försedda altan i eftermiddag. Inget annat än snö att äta där, men dock en större rymningsrisk då somliga ännu slipper under räcket om de försöker pressa sig.

Måste göra om i sovrummet nu också, för Pirelli knäckte koden med att ta sig upp i sängen i förrgår. Igår kväll höll jag på att få ett sammanbrott innan jag fick henne att lugna ner sig. Tog nog inte ner henne från sängen mer än... Tja, 50 ggr innan hon gav sig och somnade. Grejen är ju inte att hon vill sova med oss i sängen, det hade hon gärna fått i så fall, nä hon vill ju ut på äventyr!
I morse höll sig Pirelli lugn till jag hämtat henne till köket, men då kom helt plötsligt Danica över istället. Oj, oj, oj, bäst att åtgärda innan denna natt, annars risk för gråa hår i förtid!
Men det är väl som jag så ironiskt brukar säga; blandisar är smarta!!!
Jag har egentligen ingen åsikt angående om man ska ha renrasiga eller blandraser, har ju bara haft renrasigt före Senna. Men nu har jag träffat på så många viktig-pettrar, framförallt schäfer-uppfödare, som i princip gör korstecknet när de ser Senna. Så då kan jag inte låta bli att vara lite ironisk. Sen att det stämmer väldigt bra på våra två stora, att Senna är betydligt smartare och mer problemlösare än Kickan, gör det ju inte särskilt statistiskt säkerställt. Men ibland är det skoj att vara kaxig... (ler) Speciellt då man egentligen är rätt liberal i frågan! (ler)

På fredag kommer Elin från Piteå och hämtar Lövis, som hon var hit och träffade i söndags. Hon hade lite huvudbry om hon skulle välja henne eller Pirelli, vilket jag mycket väl kan förstå! För även om valparna gör sig olika bra på bild, och ger olika snygga första-intryck, så är de lika underbara personligheter hela gänget! Men så har de ju två underbara föräldrar att brås på också!

Igår var det en gubbe här från byn som stannade och tittade på trollen när vi var ute på gården. När jag sen sa att vi skulle gå in, blev han alldeles förskräckt över att jag hade valparna inne! Men... Herrejösses, det här är ju våra barn! Vad skulle det sen bli för social träning om jag stoppade bort dem i något rum i nån boda??? Nä för 1000:an, hundar är flockdjur och vill vara samlade med hela sin flock. Även jag är nog ett flock-djur... (ler)
Så våra troll är vana med allehanda hushållsljud, och vana att umgås med både folk och fä. Men så får de absolut inte bli några hundgårdshundar heller, så länge jag får vara med att bestämma!!!

Nu ska jag skynda mig att tömma disk-maskinen, innan hela gänget vaknar. Man får så mycket obeställd hjälp då... (ler)


Mansell och Senna


Lövis har knyckt husses sko


Mansell vacker-pojke!


Den vackraste av dem alla, prins Senna av Baskansas City!!!


Skäll-drottningen Kickan har ett skall som skrämmer livet på halva
byn, men varmare hjärta finns nog knappast.


Vacker pojken!


Övervakning av ungarna!


Ungarnas racer-bana! Det började med att vi höjde kanterna så de inte
skulle kunna smita, men sedan kom vi på att det är skoj för små valpar
att ha race i en "labyrint". Sällan har ett snö-skottnings-jobb varit så
uppskattat!!!


Penske-puss


Roberts lilla hjärta, Jackie!


Penske-puss har somnat mitt i leken


Lövis ska flytta till Piteå på fredag, då blir det dags för tårar igen...
Våran lilla, vackra tjej!


Niki-Lill-troll har somnat under skåpet


Jag öppnade kastrullskåpet och tog ute en panna, då klev Schumie in!
Så då insåg jag att det var lika att rensa hela våningen! (ler)


Men sen klev även Penske in, och då blev det lite trångt...!


Brödra-bus


Våra troll-pojkar!

Monza har flyttat!

2010-04-11
Igår var det så dags för nästa hemska separation, då Monza fick sina nya "föräldrar" i Gun-Mari och Göran, helt underbara människor från Renfors utanför Skellefteå. I sitt nya hem kommer Monza att ha 2 katter och ca 40 höns som sällskap. De bor alldeles utmed skogen, inte nära till grannar, med egen handelsträdgård så de är mest hemma-vid. Låter nästan för bra för att vara sant att en av våra trollungar ska få det så bra! Gun-Mari och Göran tog sig tid att vara här i flera timmar, för att dels känna av hundarna, men formodligen även oss. Monza tog kontakt direkt med Gun-Mari! Det kändes så helt rätt, men ändå föll det tårar när de åkte iväg med bilen och Monza tittade efter oss...
Resan hem hade gått bra, inte förrän alldeles på slutet hade hon fått kräkas. Men så var det också en ca 3 timmars biltur hon fick vara med om. Lill-tjejen!

Prinsessan med öronen käckt på svaj!


Med öronen delvis resta, liknade Monza allt mer Lola


Bus-fröt kunde inte låta bli att tugga på staketet


Hej då älsklingen! Nu är jag inte längre "matte", fast jag
är nog alltid det ändå...


Puss husse! Kändes underbart att se hur hon tog kontakt med sina
nya "föräldrar"! Gun-Mari, Monza och Göran.


Vacker pojken! Mansell myser i snön.


Kickan och Niki leker med ett ben.

Hulligan-attack blev till storstädning!

2010-04-10
I natt, vid 3-tiden, blev Penske dålig i magen, så han väckte oss och Robert tog ut honom i köket. Resultat direkt! Vilken duktig kille va, som trots att han var så dålig i magen ändå inte gjorde något i sovrummet! Det börjar vara väldigt länge sen någon bajsat i sovrummet nu, och det blir allt mindre pink också. I morse tog vi ut dem vi 6-tiden, och då gjordes både pink och bajs ute. Därefter fick de lite blåbärspuré, innan vi gick tillbaka i sängen en stund. När vi steg upp gav vi allihop ris, med mycket risavkok, och så blev det tonfisk som smak-sättare. För vi hade tydligen slut torsk. Måste köpa idag. Samtliga åt med god aptit, och när vi sedan gick ut, var inte ens Penske särskilt lös i magen. Är väl antagligen allt skräp de stoppar i sig på sina upptäcktsfärder, som magen reagerar på.

Igår morse steg jag som vanligt upp med Robert, och bara över valparna i köket. När alla bestyr var fixade la jag mig under täcket igen. Vaknade sedan av lite oroväckande ljud, som tyvärr visade sig befogade... Valparna hade gjort "utbrott" genom staketet mellan köket och den hälft av huset där inte sovrummet är! Jisses som det såg ut! I förrådet hade de tuggat en kvist-belysning i molekyler, Cola-burkar hade de burit in i köket, likaså en damm-vippa som jag tydligen haft i förrådet. Det var gjort både 1:an och 2:an både här och där, och det såg alltså ut som om en tromb gått bra. När jag så kom in i köket för att kika var de var, var jag ännu barbent. Ett dumt drag av mig, för självklart blev de ju överlyckliga när de såg mig och allihop kom och lät mig känna deras underbara klor mot mina bara ben!
Jag övervägde om jag skulle sätta mig ner och gråta, men beslutade mig för storstädning istället. Sagt och gjort. Bra blir det, men det lär ta fler än en dag i anspråk!!!

Idag ska Robert få köra in mer snö i valphagen ute, så vi åtminstone får täckt mina Ölandstok, som är under någon form av slaktningsprocess. Grejen är ju inte det att de blir förstörda, för i så fall finns det ju faktiskt nya att köpa, men man är ju orolig att trollungarna ska bli sjuka! Samma sak var känslan när de varit förrådet med omnejd. Grejor finns ju vanligen nytt av, men dessa trollungar finns bara i 11 exemplar och vilka exemplar sen!!! Så himla jobbigt att man inte kan ha kvar alla...


Pirelli, med jordens vackraste tassar! Ser ni att det ser ut som om hon
har svart nagellack?!

Mansell bus-pojke! Goare får man leta efter, och det är tur för honom
det när han biter en i benen! (ler)

Niki, mattes egen lilla trollunge!

Lövis vilar en liten stund

Niki puss-fia vilar

Syskon-kärlek! Pirelli och Danica myser tillsammans

Snacka om trygg! Lövis är totalt utslagen på köksgolvet!

Danica charm-troll med jordens goaste blick!

Dragkamp!

Niki och Pirelli har dragkamp i bädden

Pirelli med pip-bollen i munnen

Lövis snutte-gurka!

Pappa-Senna med örat käckt på svaj.

Robert och hans Jackie

Monza och Lövis under köksskåpet, en favoritplats

Monza har börjat resa sina öron!!!

Bus-ungar!

2010-04-07
Igår kväll drog vi om staketet, och placerade det mer mot gräsmattan. Det finns fortfarande en massa olämpliga saker att tugga på, men dock aningen mindre risk för magen fylld av sten!

När jag skulle flytta Bregott-paketet i kylskåpet, råkade jag tappa smörkniven på golvet. Vipps myllrade det av valpar vid fötterna, och snabbast var Andretti som drog iväg med kniven i bädden! Riktiga små hulliganer, våra trollungar! (ler)

Dubbla inbrott i data-rummet igår, så nu är det "dörr stängd" som gäller till vi kommer på en bättre fastsättning av gallret!

Inbrotten i vardagsrummet har åtminstone upphört för stunden, då husse "minerat" med 14 kg styrketräningsvikter, inuti det gallret är förankrat i, utöver fåtöljen som står mot gallret. Riktiga små "Hodini`s" vi har här! (ler)

Igår fick Kickan vara på en spring-tur till Axelsvik med moster-Åse. Extra bra nu, då jag är förkyld och inte riktigt på hugget för någon längre runda med älsklingarna! Hade tydligen gått bra också, så vi är stolt över löpar-stjärnan!!! (ler)


Bus-fian Andretti!

8-veckors porträtt

Bilder tagna 2010-03-31
Då var valparna 8 veckor och 1 dag


Veterinärbesiktade och Lola har flyttat!

2010-04-03
I förrgår, skärtorsdag, var den stora dagen inne. Dagen då vi skulle fylla bilen med småttingar och bege oss till veterinärstationen i Kalix. Hade ett tag planer på Djursjukhuset i Gammelstad, men besinnade oss och insåg att det dög gott med Kalix och var i alla fall 8 mil närmare! Det var lite vilda västern ett tag i bilen, innan vi alla var inpackade och på väg. Senna fick stanna hos "mormor" (mamma-Siw), så det var "bara" 12 hundar i bilen... Men besiktningen gick bara jätte-bra, och hemresan var riktigt lugn.

Igår kom den så till sist, den första hemska dagen då det var dags för en valp att flytta. Oj, så tungt det blev i hjärtat! Men det var ändå klart mycket lättare, då jag dels vet att hon får det bra (annars kan det hända att jag hoppar upp och biter Tom i knä-vecken!) och ännu bättre då vi får chans att följa hennes uppväxt! Undrar om Tom verkligen vet vad han gett sig in på, när han nu får "hela packet" på halsen?! (ler) Skämt å sido, det är nog svårt att tro att det kunde kännas "tomt" då det fortfarande är 10 troll kvar, men så var det! Men jag har redan fått se bilder på att hon har det bra!!!

Igår var Ingo, Nina och Peter hit på besök. Med sig hade de Moa´s gamla valpstängsel, som de dessutom hjälpte oss att sätta upp. Så nu har vi inhägnat ett ganska stort område, kompletterat med lite "vallgravar" och "skytte-vallar" som Ingo, Robert och Peter fixade. Peter är som en maskin när han får en spade i handen, och jag förstår inte var han får sin energi ifrån. Robert han stönade på rätt friskt, efter mindre än halva Peters jobb! (ler) Så nu kan jag ha alla hulliganer ute samtidigt! Så himla bra! Detta innebär att när vi utfodrat trollen, stänger jag lite dörrer inne, öppnar dörren ut, och därefter grinden till köket och valparna. Sen kommer stora anstormningen, och det innebär förstås betydligt mindre "oönskat avfall" inomhus, då de samtidigt får fin träning till att börja bli rumsrena! Idag har vi redan varit ute två gånger, direkt efter maten. Så nu springer jag istället och plockar pinnar, gräs och grus ur munnarna... (ler) Förstår inte hur de kan hitta sånt som inte ens ska finnas nu?!


"Mamma´s" lill-tjej har lämnat boet...

Nu är hon Tom´s nya "flickvän"

Robert har vissa problem att byta kompost-soppåse...

Pirelli somnade under undersökningsbordet hos veterinären i Kalix

Schumie somnade under en stol hos samma veterinär

Våran jätte-trevliga veterinär, Cajsa Lugnet, med Pirelli i famnen.

Paus i valpfabriken

Hela gänget väntar på mat

Danica äter tjurmuskel

Lola-älsklingen med uppfällda paraboler!

Fullt fokus på Pricken!

Lola med en nästan uppfälld parabol!

Niki har somnat på pinkiga handdukar i tvättkorgen...

Här har man lyckats få ner telefonluren, och hela gänget biter i sladden!

Kusin William får sig ett blött och lite vasst välkomnande!

Matte-puss med Monza

Schumie har fått sladd på örat...

Men det fixade han snabbt till och var sedna redo för porträttfoto!

Matte och Schumie-puss!

Vår nya inhägnad, förstärkt med lite soptunnor och sparkar...

Numera får vi gå in i garaget genom dörren och sen ut genom porten
för att ta oss vidare ut på vägen! Men å andra sidan får jag kanske
Robert att bli kvar i garaget nån sväng... (ler)

RSS 2.0