"Lyx-Låda" till Kickan

30/1   Dag 56

"Bättre sent än aldrig" är ett bra och väl använt ordspråk i familjen HN! I det här fallet gällde det valplådan till Kickan, som skulle varit färdig för åtminstone en vecka sedan. Men vad gör man när tiden inte räcker till?! Hade fått låna en från Kilafors, men den rymdes inte i bilen och skicka med nå´t fraktbolag hade blivit för dyrt som helst med tanke på storleken. Vi har sökt mycket på internet, men det är svårt att få någon klar uppfattning om hur den ska se ut. Skräck-exemplet var väl kompost-galler med en presenning som Robert hittade på blocket... Men här ska ju världens finast tjej spendera stor tid av sina kommande dryga 2 månader, då duger ju inte vad som helst. Så det blev snickarväst för Robert och sömmerske-takter hos svärmor. Robert snickrade ihop en låda med plywood-skivor, och en ditskruvad trä-list. Svärmor har fixat en madrass i samma mått, av någon bättre dyna som hon klätt med svart galon i skinn-immitation (som i BIA-bäddar). Galonen som blev över klädde vi lådans kant med, så det inte blir vasst för vare sig Kickan eller valparna. Nu har vi bäddat med både handdukar, en pappskiva (så hon vänjer sig), samt täcke och kudde som hon fått av "mormor" (min mamma).

Kickans temp ligger ännu stabilt, så nu går vi mest och håller tummarna att hon ska hålla ut några dagar till i alla fall!

Första bilden nedan är "sängen obäddad" för att ni ska se hur tjusigt jobb Robert och svärmor gjort.Senna ser lite avundsjukt på när Kickan testar sin låda som verkar uppskattas!

Myser i soffan med matte, dag 55 och ruskig mage!  (29/1)


Endast dårar motsätter sig allt nytt...

... och eftersom jag älskar att skriva är det väl dags även för mig att ha en egen "blogg". Något som jag förmodligen kan sägas ha haft i ett antal år, via vår hemsida : www.h-nmotorsport.se
Men på ett lite annorlunda sätt kanske... Kan väl här passa på att skicka en ursäkt till alla er som väntat på reportage från vinterns tävlingar på den sidan! Jag håller på att byta hemsides-leverantör, och har ingen motivation att krångla med den gamla. Så håll ut!!!

Nu håller jag som bäst på att lära mig detta "ställe", och ber om ursäkt för att jag glömde skriva datum på mina första inlägg, trodde i min naivitet att det gick per automatik... Men hur dum får man vara? Hur 1000:an ska datorn eller blogg.se veta vilken dag det är jag skriver om? Nåväl, huvudsaken man lär av sina misstag...
I alla fall så lyckades jag också få dem omkastade i listan, så "På spaning efter den tid som flytt" är ett tidigare inlägg än "Dag 55". Men jag hoppas på förståelse och ulovar bättring!
"Alla är vi barn i början"...

På spaning efter den tid som flytt - en summering inför ny blogg!

Torsdagen den 14 Januari

Oj, nu är det så mycket som händer, så inte ens mina flinka fingrar har hunnit med att hålla dagboken ajour. Framförallt så har DM-premiären i rally avklarats i Råneå, och därmed även första notskrivningen. Vi trodde inte att underlaget skulle hålla, pga den konstiga vinter vi haft, så vi valde att inte själv delta pga att vi inte har råd att köpa nya däck om man kör ner dem. Istället hade vi för avsikt att socialisera Kickan, på detta första möte med motorsporten. Men så råkade Robert prata med Brage Lundmark, och så vipps hade han lånat ut bilen med sig själv i högerstolen. Så det kan gå! Men det gick bara fint, och var ändå så kallt att vi förmodligen hade förfrusit oss om vi hade krånglat ut oss på nån sträcka. Istället tillbringade jag och dogsen dagen på service-platsen, med så få minuter som möjlgt utanför bilen. Det funkade i alla fall jätte-bra med Kickan, som normala dagar skäller ut alla vi möter hemma på byn, men inte öppnade munnen åt en enda rallyskalle på hela dan! Till och med hon förstår var man är "hemma"! I alla fall var det toppen att träffa alla rally-människor igen! Många är nog lessna på mig för att jag inte uppdaterat hemsidan, men jag har så mycket krångel med min hemside-leverantör, så det tar emot att göra nå´t. Får se om jag fixar till nå´t, eller om jag ligger i träda till jag får mitt nya webhotell i början av Mars...
I alla fall var det sanslöst roligt att Tommy Jakobsson fick totalvinna Månstråket!!!

I övrigt händer det rätt mycket här på hemma-fronten också. Trots att man aldrig haft med tikar att göra förrut, så var mina misstankar om dräktighet rätt starka. Så till slut bokade vi tid i Gammelstad för Ultraljud, och där kunde man tydligt se ett antal små krabater med tickande hjärtan på skärmen!
Känslorna är blandade, för tidpunkten kunde absolut varit bättre, och vi har ju absolut ingen erfarenhet av sånt här. Kan säga att här råder preventiv valppanik! Dessutom hade man ju kunnat hoppas på ett fåtal små troll, men veterinären uppskattade antalet till minst 8 st  Detta är ju dock inget säkert, då de ligger lite huller om buller i magen, så det kan vara både fler eller färre!

Nästa helg åker vi till Örebro och hämtar back-guldet, och sen återstår ca 2 veckor till nedkomst. Ska försöka vara duktig med kameran och dokumentera hela händelsen! Om vi själva överlever den...

Tisdagen den 29 December
Oj, som dagarna flyger fram! Tomten var jätte-snäll, och hade med sig komplett race-utrustning; dubbel draglina, dragbälte, spark och pannlampa! Som vi redan har hunnit använda grejorna! Både jag och hundarna älskar det! Äntligen går det att få vildingarna lite trötta. I morse var vi och körde i -6 grader, det snöade och var oplogat och alldeles fantastiskt härligt! När vi kom hem hängde tungan på oss alla tre.
Båda jyckarna är lite dåliga att äta, och då båda är rätt tunna känns det ju sådär. Så nu har jag testat att köpa "Klass", ett fullfoder för hundar, fruset "färskt" slaktavfall. Herrejösses så galna de är i det. Igår när jag testade det för första gången (blandar det i torrfodret), så gjorde de inbrott i sophinken för att slicka rent förpackningen! Senna slickade t o m rent Kickans skål idag, för säkerhets skull, trots att den redan var tom...

Julen förflöt lugnt och stilla, precis som vi önskat. Vi köpte traditionsenligt ett nytt spel, den här gången Trivial Persuit Team. Helt OK! Provspelade det först dan före julafton med Rut, Emma och Per (hos mamma och pappa), och sen på annanda´n med Gunnel, Östen, Perka, Anna och Anton. Pappa och Perka bildade ett lag, och vi övriga var motståndarlaget. Shit vilka hjärnor de två har! Men vi vann i alla fall två av tre spel! Trevlig var det också, och mamma hade gjort både god mat och efterrätt, och vi blev kungligt påpassade!

I övrigt har det varit lite väl kallt här under julen, så det har inte direkt inbjudit till att vara ute så mycket som vi egentligen planerat. Robert är ledig dessa mellan-dagar (som snart är slut) och vi hade för avsikt att köra mycket träning med hundarna. Tyvärr verkar det som om temperaturen än en gång ska sjunka...

Inte ser man fram emot nyår heller, med dessa jäkla raketer som Senna får vara rädd för
Visst är det tjusigt, men inte uppväger det vad fyrverkerierna kostar, hur många som skadare sig och framförallt då alla dessa djur som får vara rädda. Tjejerna i hagen är inte överförtjusta de heller, så en av oss lär få vara med Ascona, och en med Senna.

På lördag väntar notskrivning i Råneå.

Måndagen den 14 December
Helgen blev rätt behaglig, med mycket vinterstudio varvat med hundpromenader. Börjar bli lite kallare nu, rent av KALLT. -12 idag, men faktiskt några snö-flingor i luften! Ascona börjar se rätt vit ut i hagen!

När nu Kickan äntligen slutat löpa, har resten av byns tikar dragit igång.SUCK!'

Så något lydnads-championat kommer vi inte vinna den här veckan heller
Men dock brukar båda "jyckarna" vara lite sämre i koppel första promenaden, så jag hoppas på bättre lycka om en stund
Just nu ligger de och trängs under mitt hörnskrivbord, så det är inte mycket plats för mina fötter / ben... Men det är mysigt! (bilden)

Igår sov Kickan med Robert på soffan, var nästan som ett täcke åt honom. Han njöt i fulla drag, medan en annan skulle fått mega-kryp i benen

Om jag bara får liv i mamma i någorlunda kristlig tid idag, hon har jobbat natt hela helgen, så ska vi åka till Haparanda och handla. Har för avsikt att fixa julbord i Lappträsk i veckan. Men det som hägrar för mig är Djurmagasinet! De har rea på ett jätte-ben, som jag ska köpa åt ungarna i julklapp. Ska bli så skoj att se när de ska äta det!

Sitter här fullt på-pälsad, eller nästan i alla fall, tror Robert glömde dra på shunten till pannan i morse. I alla fall har vi bara 15 grader här inne... Brrr...!!! Men jag har dragit på några ljus nu, så det ordnar sig nog Går ju lite olja i alla fall

Fredagen den 11 December
Kl 17.55
Idag är det äntligen minusgrader, t o m tre stycken!
Men i gengäld är man så inställd på att det är varmt, och dollartecknen rullar för ögonen i hur mycket olja man sparar till huset, så nu är ju ingen värme på och för tillfället har vi 16,4 grader i huset... Har precis varit ut en runda med hundarna, och det var till att gå fort så man fick upp lite värme!

På hundfronten är det riktigt behagligt för tillfället. Lite jobbigt fortfarande för Senna, då resten av byns hundar givetvis löper nu
Men han hanterar det ändå rätt bra, vår lill-kille.

Nu går vi och väntar på att Robert ska komma hem, för han är som vanligt sen på fredag. Men den här gången var det inte jobb på Haparanda-banan, utan något annat som var bråttom med att bli färdigt. Helt OK dock, för i gengäld ska han vara ledig mellan-dagarna!
Men jag börjar bli lite hungrig, glömde visst lunchen... Som vanligt...
Torsdag den 10:e December
Jobbat lite med att få media i ÖNBF att uppmärksamma rally DM 2010, genom att framförallt förse tidningarna med tävlingskalender.
Gjort smycken med röda hjärtan (bilder finns på smyckesidan!)
Promenad med Senna och Kickan, och äntligen har Senna tappat intresset! Nu var han så ointresserad att hon nästan blev sur, men det innebar också att hon äntligen kunde komma hem igen!
De har brottats och lekt ikväll, men ingen tendens till påsättning, mer än från hennes sida då. Men det är makt!
Sen har de gått och burit på Sennas halvmeter-långa ben tillsammans, och varit hur söta som helst! Ordningen återställd hos familjen H-N! Hoppas jag...
Dags för bastu! Senna har förövrigt fått för sig att börja komma in i bastun, trots att det är ett känt faktum att han inte gillar värme... Pricken däremot är bastu-kung, och ligger på översta laven trots att man kastar rejält med ånga!
Onsdagen den 9:e December
Testat att ta hem Kickan en sväng, men Senna är fortfarande för "het" Även om det ser ut att gå åt rätt håll I alla fall varit och gått långpromenad med dem.
Måndagen den 7 December
Bakat lussekatter, samt fixat mina egna naglar och även tagit hand om mina fötter! Kickan och Senna sörjer då de inte får vara tillsammans
Söndagen den 6:e December
I natt stängde vi in Senna med oss i sovrummet, och jag kan tala om att vi har inte fått en blund i ögonen i natt!
Han skrek, gnällde och flåsade så jag till slut trodde han var sjuk!
Vid 6-tiden bytte vi plats på honom och Kickan, och fick istället höra på hans idoga försök att öppna dörren, samt givetvis skäll och gnäll.
Vid 8-tiden gav vi upp och förde Kickan till mamma och pappa. Fick nå´n timmes sömn innan vinterstudion kl 11. Puh!

Gjorde sedan nya gelé-naglar till moster-Åse.
Lördag den 5:e December
Oj, vilken dag
Vaknade x flera i natt, typ varje gång hundarna flyttade på sig, för att kolla att de inte hade nå´t kuckilur för sig. Kickan fes som bara 1000:an på fredag kväll, och jag tyckte nog lukten höll i sig väl så länge, men först vid 6-tiden i morse upptäckte jag att hon var dålig i magen. Ut med en olycksdrabbad matta, och Turtle-skum på den långa gångmattan. Sen promenad med hundarna, som båda två visade sig vara lösa i magen. Väl hemma tänkte jag att det var lika jag bakade till Adventscafé´t som jag lovat och ursprungligen hade haft för avsikt att göra redan igår kväll. Men jag varken orkade eller hant med det.
Men jag hant knappt smälta smöret så insåg jag att det hade hänt en olycka på stora mattan under köksbordet. Mer eller mindre i panik, ville ju helst inte väcka Robert heller, tänkte jag gå ut med Kickan, men då blev ju Senna galen och skrek. Så då släppte jag ut dem i hagen. Insåg dock ganska snabbt min begränsning, och väckte Robert. För samtidigt som det behövde skuras och donas, behövde ju turtur-duvorna övervakning. Jag lockade dem till mig med någon minuts mellanrum, och det gick bra, en stund... För när jag lockade på dem, och ingen kom... Så hittade jag dem rumpa mot rumpa! Man brukar ju säga att "ända mot ända kan ingenting hända", men i hundars fall har det då redan hänt
Nu får man bara hoppas att det var "varmluft i aggregatet", annars blir det valpar i början av februari, och då har vi tre notningar...

Sålt lite grejor på adventscafé i folkan, bl a smycken och almanackor.
Fredag den 4:e December

Sjuk handla-runda, då vi först var till Kalix och köpte kattmat till Pricken från veterinärstationen, och sen tillbaka och till Haparanda för övrig shopping.  Men det är så mycket enklare att handla i Happis, så mycket bättre parkeringsmöjligheter och dessutom alla "mina" affärer samlade på rätt litet område. Var bl a och köpte en ny extern hårddisk på 1 TB, till att föra in alla bilder som vi har på CD-skivor till. Ett gediget jobb kan jag säga, vi har nog närmare 700 skivor... Men vissa av de äldre skivorna har börjat krångla när man ska spela upp dem, så för att säkra upp blir det till att ha dem även på hårddisk. När jobbet sen väl är gjort, blir det så mycket enklare att hantering också, då det blir mindre jobb att söka igenom hårddisken än att sitta och byta skivor.

Idag höll det på att gå illa! Ett ögonblicks ouppmärksamhet, och plötsligt hade Senna hittat "rätt" på Kickan. Men jag är rätt säker på att jag fick isär dem i tid! Åtminstone fick jag då dela min "sons" första "upplevelse", för den kom på vardagsrumsgolvet. Det är nog få "mammor" som får (och vill!) dela en sån upplevelse, och få "pappor" som får skura efter den!

Torsdag den 3:e December
Puh, idag var det tålamodsträning a´la värre modell, då båda hundarna var skvatt öronlösa och komplett utan grundkunskaper i lydnad när vi gick spåret.
Men sen när vi gick till Axelsvik på eftermiddagen, var det rena mönsterhundarna som knappt spände kopplet! Som det kan svänga!
Gjort lite almanackor.
Onsdag den 2:a December
Fortsatt fruset väder, dvs vid 0-strecket och därmed inte blött och eländigt. Så idag har vi varit ute och lekt i fårhagen. Ascona blir så glad när vi är och leker på hennes revis, den sällskapssjuka damen!
Fått Fredrik Steen-boken från bokus.se; intressant läsning!
Tisdag den 1:a December
Underligt väder vi har; när Robert åkte i morse spöregnade det, och när jag gick ut med hundarna vi 9-tiden var det minusgrader, fruset och fint. När vi gick till spåret, mötte vi Leif Johansson med Vera (en hundkompis till Senna som flyttat från byn i somras). Senna blev jätte-glad, vilket man inte kan säga om Kickan som blev riktigt sur. Platsträning och ledarskap! Gick sådär. Sen när vi kom till delningen på spåret, var Sennas lycka total, för då kom Leifs fru Ingbritt, med Veras "syster" Nova, Sennas största kärlek här i livet (jämte Moa förstås). Då släppte jag Senna, så han fick leka med Nova, medan jag tränade med Kickan att hon skulle sitta och bara titta på, utan att skälla. Det tog en stund, men till slut var hon tyst och hade t o m lagt ner raggen! Trägen vinner!
Söndagen den 29 november
1:a advent idag, och första ljuset har så klart varit tänt!
Pysslat lite med smycken, och när jag skulle fota kreationerna i min lilla foto-låda (som jag glömt bort att jag hade...) fick jag så klart hjälp av Pricken! (bilden) 
Han älskar lådor, och tar alla chanser han får att kliva i varenda öppen kartong som bevistar HN-huset!
I övrigt en rätt lugn och vanligt dag, som vanligt med långa promenader och lite lek även idag på fotbollsplanen. Robert blir lite "ledsen" när Kickan bara vill lämna bollarna till mig, även om han kastar. Så jag ställde mig utmed honom till slut, och då fick han dem!
Börjar närma sig höglöp nu, och visst märks det på Senna
Men han är fantastiskt duktig, vår lilla "tonåring"!
Lördag den 28 november
Varit till Kalix med avsikt att köpa ett till tik-skydd till Kickan, men det fanns inget lika bra som det andra vi har. Får helt enkelt vänta till de får hem ett till i rätt storlek. Det här är så jäkla gulligt; ser ut som jeans-shorts, har t o m en bakficka!
Men det blev i alla fall en ny matskål till Kickan. Samt att jag fick tips om att man kan försöka fila klorna istället för att klippa, för då kommer man närmare pulpan utan risk att punktera den. Men tyvärr hade de ingen hemma, men det kommer till veckan.
Varit ute och lekt med hundarna på en gammal fotbollsplan här i närheten. Perfekt att släppa dem tillsammans. De har både busat med varandra, samt att Kickan gärna skulle apportera dygnet runt om hon fick. Senna springer några gånger, oftast sticker han dock iväg med bollen i hopp om att man ska jaga honom, men han lessnar fort.
Julpyntat färdigt! Robert skötte dammsugarn, och dammade mattor (det senare under viss protest). Men för att citera Stig Hellberg, så ser man på bilden att han i alla fall "höll sig på mattan". Senna har slocknat bredvid honom, medan Kickan tigger godis och Pricken tittar fram under armen. Så är det att ha ett eget litet zoo!
Sett Robinson och Dansbandskampen. Tänk, jag är inte alls förtjust i Dansband, men alltså, Peter Settman är ju bara bäst!
När det gäller Robinson är det ju alltid lika kul att se hur folk fungerar, dessutom extra skoj nu när en hockey-gubbe är med. Självklart håller man på honom!!!
Fredagen den 27 november
Julstökat, bokstavligt talat. Herregud så här såg ut ett tag, men med lite tid så tar sig det mesta, och nu börjar julstämningen så smått analkas. Fått ett paket från Suzanne B Larsson, med massa härliga ljus jag beställt via henne från "Party Lite", samt en svart ljusstake formad som en katt. Super-snygg, ser ut som Pricken!
Vallat mamma till Axelsvik, och tänk, det börjar gå riktigt lätt att få med henne nu. Protesterna börjar avta, och antingen beror det på att hon har slut på argument till att inte följa med, eller också börjar konditionen förbättras. Kanske en kombination...
Måste säga att Senna är verkligen imponerande duktig, när det gäller Kickans löp. Även om tålamodet ändå sviktar ibland, så är det egentligen helt otroligt att en så pubertetstinn tonåring alls kan låta en löptik vara ifred!
Skavlan ikväll, får inte missas! Vilken fantastiskt duktig reporter, han ställer verkligen frågor som ingen annan ställer!
Torsdag den 26 november
Regn, regn och dimma... Suck! Vill ha snö!!!!!!!
Ungarna har skött sig riktigt bra idag, förutom att Kickan är rätt tjurig vid promenaderna. Jag är ju dock tjurigast, så jag vinner ju alltid ändå.
Men det tär på tålamodet
Tyvärr har Kickan börjat visa tendens till att vakta mig mot främmande, så det blev ytterligare en bit att jobba med... Men det kommer nog gå bra även det, "vi fixar det nog, med jobb och jobb och jobb..."

Ikväll har Robert äntligen tagit ner kartongerna med julsaker från loftet i garaget, så i morgon blir det julpyntning!!!
Onsdag den 25 november
Varit till veterinären och besiktat Kickan, som gick igenom u.a! Dessutom fick hon tillägget "mycket fin och trevlig hund". Hon var chipsmärkt precis som gubben sagt, så jag fick numret med mig för kontakt med Jordbruksverket. Med hopp om att få fram ett korrekt födelsedatum ringde jag dem. 2006-07-24 var registrerat som födelsedag, men registreringen var gjord i september 2009... Undrar om gubben hade sån koll fortfarande?! Nåväl, det är i alla fall det närmaste vi kommer att komma, så det får vara det som gäller. Samma dag som min ungdoms ler-och-långhalm-kompis-Mia fyller år förövrigt!!!
Gjorde även ägarbyte och tecknade försäkring. Hmmm... Besiktning, ägarbyte och försäkring... Låter som något man känner igen, men för annat "fordon"...
Tisdag den 24 november
I morse glömde Robert ta av tik-skyddet från Kickan innan han gick ut... Krävs inte särskilt hög IQ för att räkna ut vad som hände då...!
Men det är rätt lätt gjort då hon är mörk och tik-skyddet är mörkt (ser ut som jeans-shorts, har t o m en bakficka). Men sen kom ju då den största tavlan av alla, då han tar in hunden innan han tar av skyddet! Var tror ni pinket hamnade då?!
Då skriker han efter mig som ligger halvdöd i sängen. Jag hoppar upp och får ta mig an Senna, som givetvis vill hoppa på Kickan så fort tik-skyddet avlägsnas. Där står jag i bara mässingen, då Robert öppnar ytterdörren på vid gavel! Allmän visning!!! Suck, tur så få är vakna den tiden. Kickan tog givetvis sin chans att smita ut då, och hade ju dessutom så tur att hon hittade "morfar" (pappa) på gården. Pappa var dock mer närvarande än Robert, så han tog sig an Kickan ute på gården i alla fall. 
Nåväl, till slut lyckades jag, våldsamt skrattande,
ändå dirigera min förtvivlade make så han fick ordning på det mesta och kunde åka iväg på jobbet med min förvånade pappa som väntade utanför.
Karlar och organisation!
Måndagen den 23 november
Fixat både tik-skydd och koppel till Kickan, som uppträder sanslöst bra inne på djuraffärn trots att hon förmodligen aldrig varit med om något liknande förrut!
Snöslask och äckel-päckel väglag, så vi inväntade Robert innan vi åkte. Mamma var och handlade mat under tiden vi var på djuraffärn.
Söndag den 22 november
Jaha, givetvis var det ju som vi misstänkte; IDAG HAR KICKAN BÖRJAT LÖPA!!! Ingen hejd på Sennas lycka, inte nog med att vi hittade en tjej-kompis, dessutom började hon löpa! Suck! Måste åka och köpa ett tik-skydd i morgon...
Lördag 21 november
När vi toa-vaknade i natt, hade vi en schäfer-tik mellan oss i sängen; på rygg! Hur hade hon kommit dit utan att vi märkt nå´t?! När vi kommenterade ner henne, gick hon och la sig i soffan istället. Till skillnad från Senna gillar hon lite varmare platser, men så har hon ju en helt annan päls också.

Vi hade ju nå´nstans en plan om att hitta någon lämplig att överta Kickan, för två hundar är mer än dubbelt jobb! Men då hon tytt sig så mycket till oss, och framförallt att hon och Senna funnit varandra så bra, vill vi ju helst inte att hon lämnar byn. Då det inte verkar gå att övertala moster-Åse, är det nog bara att gilla läget... Dessutom verkar Robert ha fallit ordentligt för tjejen, vars huvud-träningsansvar jag också sagt att Robert får ta. Sen om det riktigt kommer att bli så...

Varit en sväng till Haparanda och hämtat pappas dator. Var till Djurmagasinet för social träning med Kickan och Senna, som uppträdde som mönster-hundar! Som belöning fick de var sin lång tjurmuskel!

Kickan verkar väldigt lätt-lärd, men framförallt vid koppel-promenader har hon en tendens att "blockera sig". Man får liksom kämpa sig in i hennes värld. Kanske är detta som gjort att hon trots allt klarat sig så bra psykiskt...?!
Något hon redan verkar kunna, är apportering. Jag kastade en boll på prov, och hon hämtade den, la den framför mina fötter och la sig själv att vänta på att jag skulle kasta den.  Till skillnad från Senna då, som om han ids komma tillbaka med bollen (vill ju helst att man jagar honom) oftast försöker hinna ta tillbaka den innan man hunnit ta den, och då ofta får med sig handen in i munnen...

Ikväll har hon slickat sig oroväckande "där bak", så Robert har läst på lite om löpning hos tikar. Jag har haft hund sen 1982, men aldrig en tik... Hade inga planer på det heller...
Fredag den 20 november
Gått och väntat typ hela da´n på att polisen skulle ringa, så vid 14-tiden ringde jag själv. Gubbskrället skulle ha 10 000:- för hunden, så det var ju bara att glömma. Jag packade en påse med mat och godis, så hon i alla fall skulle få mat till en början. Sen släppte jag ut henne och Senna en sista gång till fåren i hagen så de fick leka av sig. För innan jag ringde polisen hade vi redan varit två långa promenader. Hos polisen fick jag lämna henne i ett jätte-litet rum, som det i princip bara rymdes en hundbur i. Inga fönster eller nå´t. Jag gav henne godis i hopp om att få henne att stanna, men hon skulle efter mig så klart. Hon formligen kröp upp i min famn och slickade mig i ansiktet, men det var inte det enda blöta i mitt ansikte när jag kom tillbaka till Senna som väntade i bilen...
På väg hem hämtade jag ett paket på Näsbyn, vilket var tur, för det innebar att jag bara var halvvägs hem då polisen ringde mig. Gubben hade ändrat sig och kunde tänka sig att sälja hunden för de 3000:- jag sagt att jag kunde sträcka mig till! Men då skulle han absolut träffa mig... Något jag varit fullständig motståndare till, då jag sagt till polisen att jag ville vara helt anonym från första början. Men... Vad gör man inte för att rädda en hund?! De ville att jag skulle åka med dem till gubben, men då jag inte ville lämna Senna ensam i bilen på polis-parkeringen, körde jag själv och lämnade bilen hos en kompis som bara bor några km ifrån gubben, och så åkte jag bara sista biten med polisen. Kändes lite skumt att stå och vänta på att bli upp-plockad av polisen... Kanske en mardröm man tidigare haft...
Nåväl, det var lite creepy att gå in till gubben, men han kom och tog i hand när jag kom in. Kickan hoppade upp och slickade honom hysteriskt i ansiktet, men så fort han höjde rösten kröp hon ihop i ett hörn, men smög sig sedan och la sig vid mina fötter. Först skulle karln ha 7000:- av mig, men jag sa att jag bara hade 3000:-, vilket också var sanningen. Eller sanningen var att jag egentligen inte alls hade råd, utan hade "lånat" pengar av pappa...
Men så tittade han på mig och sa:
- Har du pengarna med dig så jag får dem i näven nu?!
- Ja, svarade jag.
- Då är hunden din!
Polisen som var med mig skyndade sig fram med kvittot, som blev prydligt signerat och Kickan var våran!
Hon formligen släpade mig bort från huset...
På kvällen var hon mycket lugnare än tidigare, som om hon förstod att hennes "helvete" (som vi inte vet någonting om) äntligen var över.
Torsdag den 19 november

Var och gick en lång morgon-promenad med "ungarna", och därefter blev det bad för Kickan. Alla mjäll försvann, och hon blev riktigt blank i pälsen! Men se´n gjorde jag ju då tavlan att släppa ut hulliganerna i fårhagen, och än har vår snö kommit i form av regn...
Nåväl, tyvärr ringde polisen och meddelade att man hittat ägaren; en missbrukare
Åkte till polisstationen för att lämna henne vid 15-tiden, men då visade det sig att hennes ägare låg i fylle-cell... Så hon fick bli kvar en natt till hos oss. Jag bad polisen fråga om gubben kunde tänka sig att sälja hunden, för det kändes inte bra att återlämna en fin hund till trolig misär och förmodad "mindre bra behandling". Det skulle de göra innan de släppte ut honom. Tillbaka hem, men först via Däckpolarna och för fotning av däcken åt pappsen, vilket liksom blev en bisak igår...
Väl hemma blev det fortsatt fullt ös mellan ungarna, som leker så himla fint!

Kickan verkar inte ha i det närmsta nå´n grundträning. Hon kan väl sitt och tass, men... Hon är väldigt strykrädd och kryper ihop så fort man höjer rösten. Hon följer oss som en skugga så fort vi förflyttar oss i rummet.

Onsdag den 18 november
Jag och mamma åkte till Lappträsk för att städa lite (läs "sanera och röja), men väl där insåg vi att datorn behövde åka till Haparanda på service och däck behövde fotas i Kalix. Uppdelningen blev att "päronen" fixade datorn, medan jag och Robert skulle fota däcken. Sagt och gjort, men drygt halvvägs på väg till Kalix stod det plötsligt en hund på vägen. Mitt i svarta mörkret. Jag hoppade ut och lockade på hunden, som visade sig vara en schäfer-tik. Med Frolic i fickan kommer man långt! När hon väl kom fram, pussade hon mig i hela ansiktet. En annan bil hade också stannat, men de hade inte fått in henne i sin bil.
- Man vågar ju inte lyfta en schäfer!, var deras spontana kommentar.
- Äh, jag har en schäfer-blandning i bilen, så jag fixar det nog, sa jag kaxigt.
Mycket riktigt pratade jag också in hunden i bilen, mycket med hjälp av Frolic!
På väg till polisstationen gjorde vi pitstop på djuraffärn, då jag behövde fylla på godis-förrådet i fickan, samt att jag behövde nå´t slags koppel då jag inte hade så stor lust att lämna bort Senna´s flexikoppel, vilket fick agera både koppel och halsband på tiken. Se´n bar det av till polisen, men där hade man inga bra rutiner för hundmottagande. Hittade först inte heller apparaten för att kolla ev chipsmärkning, och när man hittade den var den ur funktion. Känns inte särskilt tryggt för oss som ansvariga hundägare, som märkt både Senna och katterna... Då man hade för avsikt att bara sätta tiken i ett rum, typ fyllecell, sa jag att vi tar hem henne över natten så fick de höra av sig om de hittade nå´n ägare. Sagt och gjort, ganska nervösa över hur hon skulle behandla katterna, för Senna förstod vi att inte skulle vara någon fara med. Men det första hon gjorde var att gå in och pussa Pricken i ansiktet! Puh! 
Var lite tveksam, men hennes groteskt långa klor var ingen hit, så jag gav mig in på äventyret "klo-klippning". Men det gick långt över förväntan! Hon var så underlägsen att hon la sig på rygg! Tyvärr har ju pulpan vuxit rätt mycket, så att säga att klorna blev "korta" är en sanning med överdrift... 
 Det blev mycket bus hela kvällen, men se´n blev det faktiskt en lugn natt.

Dag 55 ...

Så var vi framme vid den 55:e dagen av Kickans dräktighet, och paniken varierar mellan hög och lite högre... Skämt å sido var jag nog mer hispig när vi just fått reda på att hon har ett större antal valpar i magen... Jag har gott stöd av våra vänner i Kilafors, där jag även fått låna en massa ovärderliga prylar! Jag har även fått ett gäng papp-skivor av underbara Anette och Alfred (Scotty och Elvis matte & lill-husse). Så det tar sig så sakteliga med att omvandla det fridfulla huset på gatan, till ett förmodligen fd fridfullt hus... (ler)
Men mitt i all panik, ska det självklart bli lite roligt också!
Men jag kan ju lugnt säga, att jag tror inte detta hade blivit av överhuvudtaget, om inte våra kära "ungar" sett till att få sig ett äventyr den 5/12 2009! Tänk vad mycket man tror att man kan styra över, men i slutänden inte får ett dugg att säga till om...
Magen är gigantisk, och likaså juvret. Tur det inte är länge kvar nu... Stolta blivande föräldrar?! Undrar om de egentligen vet vad de ställt till med...?!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0