Köket nästan klart!

2010-11-30
Trodde man att det är gjort i en handvändning att byta kök, då var man i en egen fantasi-värld. Efter bänkskivorna anlänt, gick det förvisso ganska fort till köket gick att använda, dvs det blev funktions-dugligt, men... Klar vete 1000:an när man blir! Nu är det i och för sig bara lite el (bänkbelysning mm) och någon enstaka list kvar, så det närmar sig i alla fall. Konstatera kan jag i alla fall, att jag är såååååååååååååå nöjd! Dels blev det t o m finare än jag trott, både de öppnare ytorna och inredningsmässigt, men framförallt är det så skoj att jobba i ett kök som har så härliga ytor och nya apparater att tillreda mat och bakverk i! Helt plötsligt har jag blivit en ugn-användare, jag som i princip bara bakat och gjort pommes frites i den maskinen tidigare.

På hundfronten är det ganska som vanligt. Niki har löpt klart, men vi har ännu inte sett att Danica börjat. Hon passar nog på att vara valp en stund till. Kickan borde också vara å G att löpa, i alla fall om hon följer samma schema som i fjol då det var den 5/12 det gick som det gick... Den 18/11 var det ett år sen vi hittade henne; jisses vad tiden går!
Ungarna är både duktiga och galna, så jag brukar skämtsamt säga att jag pendlar mellan eufori och vansinne. Men det är nog inte bara ett skämt, det ligger ganska nära sanningen. Men som helhet är jag överlycklig över att ha hamnat i den här situationen! Visst kan det väl vara så att jag är lite låst av så många hundar, men av ett helt år går nog de dagar jag har problem, att räkna på mina två händer. Då förstår man att jag aldrig skulle välja bort våra troll.

Jag har börjat köra lite spark med ungarna, som preventiv träning till släden. Framförallt detta med hyffs, att man håller sig på sidan så man inte blir påkörd, samt mycket höger-vänster-träning. Tror baske mig att de börjar bli bättre än matte på det senare... (ler) Har hunnit göra min första vurpa också, då Niki "råkade" göra ett ryck mot en hundgård (jag borde varit beredd) precis när det gick ganska fort. Jag fick rejäl sladd med min plastmedar, och slog runt ordentligt. Men det blev bara en ordentligt tilltygad armbåge, och lite allmänt mörbultad. Sparken höll. Så nu har jag konstaterat att i nästa års back-SM ska vi bara ha armbågsskydd och dessutom köra spark! Skämt å sido hade jag bara kört med 3 hundar, så det blev hem och linda armbågen och så ut med resten! Men jag kör inga långa svängar, och även om valparna har sele på sig är andemeningen att de inte ska dra (jag sparkar så det går lätt) då de ännu är för unga för det. Sen kör jag bara någon dag då och då, inte varje dag. Nu har det varit så kallt, så vi har främst lekt i hagen och på gården, varvat med lite singelpromenader.

Jul-pyntningen gjorde jag klar i torsdags (27/11), med tomtar och hela köret. Varför spara på det, när man har så mycket fina saker man vill njuta av! I lördags var det adventscafé i folkets hus här i byn, så mamma sålde lite av mina smycken och tomtar.
Nu när köket är klart, kan man ju alltid hoppas att jag får tid att vara flitigare med bloggen!


Görre ska precis ge sig i kast med väggen till lillrummet


Nästan all gammal köksinredning borta, bara diskbänken kvar till
svärmor (ler)


Väggarna borta, härliga ytor!


Tyvärr blev det mer-jobb, då man sänkt ner väggarna i golvet...
Förvisso skulle vi ändå lägga nytt golv, men nu fick även detta hål
täckas igen


Vad då rörigt?!


Nya golvet ska precis börja läggas
Niki i händelsernas centrum
Pirelli vilar ut i favorit-fåtöljen
Jackie


Nya golvet, halvvägs lagt. Svärmor och svärfar fick några timmar på
knä


Kenth kom och provkörde sin maskin på vårt kakel, det gjorde han
så bra så han blev här i fem timmar och allt var borta innan han gav
sig. Illa lät det, men skönt att få bort det!


Jackie


Robert får inte helt önskvärd hjälp av Pirelli


Niki i händelsernas centrum - igen! Svärfar och Robert micklar med
ventilationen. Vi satte ny separat köksfläkt, men den gamla ventilati-
onen behövde gömmas.


Köks-ön på plats, men utan ben och täckskivor

Spisen börjar komma på plats!


Färdigt! (nästan i alla fall)


Har gått lite i barndömet och börjat tillverka tomtar, med kottar från
Hästholmen och brädor från Axelsvik; riktiga bya-grejor! Ansiktena
har jag gjort själv i cernit (förutom kotte-tomtarna som kommer
lite längre ner)


RSS 2.0