Schumie på besök!

2010-06-30
Så kom den då äntligen, dagen då vi fick träffa vår lilla Schumie igen! Underbar kille hade han så klart blivit, eller snarare "är" han fortfarande. Märks att han har ett bra hem hos Sanne och Björn. Robert hotade med att Schumie skulle bli kvar här, för han var verkligen på och kelade med Robert (jag blev nästan lite avis... ler!) Men ser du det var det inte tal om! Björn ringde medan Sanne var kvar, så hon berättade vad Robert sagt. Men då skulle det visst bli liv i luckan! Reserv-husse Jesper skulle förmodligen opponera sig rätt bra han med, då han har nog jobbigt att vara utan honom bara nu under sommar-lovet då Sanne, Björn och Schumie bor i Piteå.

Schumie har verkligen fått det mesta av sitt utseende av Kickan, men sitt sätt till ca 100% av Senna! Så ledar-vek och snäll med andra hundar. Han låg mest på rygg här när han lekte med våra hulliganer, vilket förövrigt fungerade hur bra som helst! Var lite orolig eftersom det var lite halv-kyligt från början när de träffade Andretti igen efter bara en vecka. Men vi gjorde så att vi tog ut dem en i taget och fyllde på eftersom, och det var inte ens en tendens till gruff. Hårda tag var det däremot! Penske var den som verkade mest lycklig, han sprang omkring och slickade Schumie i mungiporna en bra stund innan de började brottas lite. Verkade som om han tyckte det behövdes förstärkning på pojk-fronten! (ler)

Det har varit fullt race nästan hela dagen, så nu sover hela vår barnaskara så sött!


Fullt race, och Schumie på rygg! Men han tog för sig även han ibland,
och även om han såg totalt underlägsen ut, så var det inte riktigt så.
Men fantastiskt snäll!!!


Slutkörda grabbar! Schumie och Penske


Sanne i hundparadiset


Sanne, Niki och Schumie


Danica hade "öron-upp", dagen till ära med brorsan på besök!
Riktig snygg-luva vår go-tjej!


I "mammas" famn, Schumie och Sanne


Vacker-pojken!


Hela gänget, utom Kickan, lekte på gården.


Senna murvlar i gräset, och Sanne skrattar gott åt hans läten


Jackie håller uppsikt över flocken, oskyldig som hon jämt ser ut att
vara. Men i de lugnaste vattnen... (ler)


Hur ståtlig kan man vara utan att vara kriminell?! Lite mindre än så
här tror jag!!! Så stolt man kan vara över sina "barn"!


Robert var jätte-poppis, och Schumie följde honom överallt och pussades
och pussades! Lite avis blev jag nog, även om jag också fick ett
helt gäng med pussar så var ju det här min lill-pojke... (ler)


Spana in blicken!!! Kan man se snällare ut?!


Schumie och Niki har slocknat, just innan Sanne och Schumie åkte
hem. Längtar redan efter nästa besök!


Så mycket har hänt på så kort tid!

2010-06-29
Lite dåligt på uppdateringsfronten, jag vet och jag ber om ursäkt! Men här kommer i gengäld måååånga bilder!

Här har vi precis avnjutit en knapp vecka i trevligt sällskap, av familjen Klemming-Gustavsson från Garphyttan (Örebro). Vi har släpat runt dem runt halva länet, och därmed själv fått chansen att för ovanlighetens skull turista på egen hemort. Blev bl a Kattilakoski (Niskanpää / Övertorneå), Polcirkeln (Juoksengi) Storforsen (Älvsbyn) och vårt eget älskade Kalvikskär (där min morfar har stuga). Så mycket vatten blev det! På midsommarafton var vi ute och jagade midnattssol med Frida, och lyckades hitta fina vyer både på Frevisören och Axelsvik, men tyvärr hade jag själv kameran hemma... Suck! Men huvudsaken var att våra kära gäster fick uppleva underverket!!! Hörde att det varit lite si och så med midnattssol på många håll, så vi är klart nöjda.

Lyckan har varit att denna familj gillar hundar, så alla troll har kunnat vara med på alla eskapader. Så därmed är även första båtturen avklarad. Även det gick snudd på över förväntan! Vi har gått spåret några gånger, och bada är skoj! Penske och Niki simmar som bara attan. Jackie springer som en galning, men simmar ogärna. Pirelli och Danica är därmed något mer av badkrukor (som husse)

Första dagen utan våra gäster, slog jag till och gick spåret själv med alla valpar. Men en åt gången, så det blev 5 varv (a ca 2,5 km / varv). Så det är väl en underdrift att säga att jag blev "glad" när moster-Åse ringde och ville låna Kickan att springa runt spåret?! (ler) När hon kom tillbaka blev hon så utskälld av Senna, att hon tog ett varv med honom också. De vet vad de vill, mina kära små "barn" (ler).
I alla fall gick det jätte-bra att träna med valparna när jag gick med dem en och en. De har ju en tendens att dra å det rejälare när de är allihop, men nu spände de knappt linan. Vid delningen släppte jag dem, och nyttjade möjligheten att träna inkallning. Även det gick jätte-bra! Pirelli var kurs-etta den här gången, och det var knappt jag han säga första stavelsen i hennes namn innan hon tvärnitade och kom och satt sig bredvid mig. Men alla var väldigt lyhörda. Undantagen var när vi närmade oss vattnet, för då drog både Penske och Jackie. Penske drog "all-the-way" ner i vattnet, men kom och mötte mig när han var ordentligt blöt. Jackie drog även hon iväg, men så kom hon tydligen på att hon tappat bort matte, och kom springande i en rasande fart. Efter det gick hon nästan på mina fötter resten av spåret, och var jätte-rädd att förlora mig ur sikte. Inget ont som inte har nåt gott med sig!

Igår hade mina stora hulliganer tur igen med både moster-Åse och kusin-Louise och hennes pojkvän Alex, medan valparna fick en vilodag.
Ikväll har vi kört hjärngympa i form av besök i fårhagen. Gjorde tavlan att ta med Senna först, tillsammans med Pirelli. Helt plötsligt hade Senna förvandlats till en vallhund, och vallade ihop Tolla och Bella i ett hörn. Detta gjorde ju inte direkt att Pirelli blev lugnare. Hon skulle bara skälla och bita Ascona i öronen, så jag fick lägga ner henne och hålla fast henne ordentligt för att försöka lugna henne. Till slut lugnade hon sig en aning, men det fick räcka för både henne och mattes tålamod. Aningen knäckt i mina ambitioner, tog jag ändå ut Danica på försök. Så duktig hon var!!! Därefter visade det sig att hela gänget, utom just då tidigare nämnda galningen Pirelli, t o m kunde vara lös i hagen och träna både sitt / ligg och inkallning! Så från kurs-etta till... Nåja, det blev ju lite snett med Sennas inledande manöver, så jag har större förhoppningar inför nästa övning. Bra hjärngympa var det i alla fall. Speciellt då Robert tränade övriga gänget på att hålla sig lugna och inte skälla när de tittade på oss från inglasningen. Till slut gick även det riktigt bra, och han tränade sitt och matade på med godis även han. Med mutor kommer man långt! (ler)

Vi har varit lite bekväm / slö med att börja med varsin matskål till valparna, i o m att det funkat så bra med stora skålarna vi fått låna av Suzannes mamma. Alla har ökat procentuellt ungefär lika, och ser fina ut i hullet, etc. Samt att vi förmodligen undermedvetet gruvat oss för att det ska bli besvärligt att hålla isär fem hulliganer... Första gången var det väl lite jobbigt, andra gången gick det mycket bättre, tredje gången fungerade det bra! Helt otroligt vad duktiga de är! Så nu får man mat i egen skål, ett tecken på att man börjar bli stor! 5 månader på fredag... Jisses!

Vi har ju äntligen fått grus till vår rastgård, så det dammar inte alls in nu. Men nackdelen är att hundarna ogillar materialet. Så nu överväger vi att köpa till 3 sektioner så vi kan förlänga rastgården lite, och låta det vara gräs där. Tror det blir så, frågan är bara när vi hinner. Tävling i Överkalix till helgen...


Pirelli, en "vilde" i bussen... Lugnet själv, hela gänget!


Pussen i bussen! Penske-puss vägde igår 28,9 kg, dvs 0,6 kg mer än
Senna!


"Det bästa man har sätter man på bordet"... Jackie tog sig lite friheter...


Janne, Pia och Andrea, med Kickan och Niki i Kattilakoski


Janne och Kickan i Kattilakoski


Hela gänget! Janne hjälpte oss att fånga alla sju troll på samma bild


Penske vid Kattilakoski


Senna lyx-äter ben, dvs får hjälp av Andrea att hålla i det


Janne och Jackie


Hmmm... Konstig sak, husse och matte dricker också röda drickor,
men med annan text! (Coca Cola)


Senna och Janne vid Kukkola-forsen


Vilopaus i bussen


Trots 12,9 grader i vattnet badade Frida med valparna! Här med Niki


Pirelli, lilla badkrukan, var ut och blötte sig ordentligt med Frida


Bad-paradiset Kalvikskär


Niki jagar bubblorna från sina egna tassar


Kickan tittar längtansfullt efter Frida, men några simtag blev det inte!


Penske och Frida


Danica, våran goa lilla tjej!


Jackie brottar ner Pia


Frida med 2-spann! (Niki och Pirelli)


Populär påse, kan det möjligen vara mat?!


Andrea och Kickan leker med boll, populär Kickan-aktivitet


Senna studerar den vackra utsikten från morfars stuga


Frida och Pirelli i Storforsen, på midsommarafton


Robert, Niki och Jackie. Försök att lugna ner två galningar...


Janne och Senna badar lite


Janne och Senna med Storforsen i bakgrunden


Hmmm... Nåja, nån gång måste man göra undantag och släppa ifrån
sig kameran och ställa sig framför... Men det ska inte bli nån vana!


Robert, Pappa, Janne, Senna, Jackie, Niki, Penske & Pirelli


Robert och Jackie


En trött Penske har ankrat vid vattenskålen, i bussen på väg hem från
Storforsen


En plats Jackie sedan tog över


1:a doppet!

2010-06-21
Efter att själv ha varit rejält risig en vecka, var vi åter på plan och tränade hund igår. Vi hade med oss kusin-Linnea som god hjälp och hade dessutom turen att få assistans av kusin-William och hans kompis Karl när vi ringtränade. Perfekt att ha en ledare / hund, och de var dessutom jätte-duktiga!
Hundarna var jätte-duktiga, och det märks att Linnea varit mycket med hundarna, för Pirelli hade för en gångs skull inte bara fokus på mig, utan var jätte-duktig även med Linnea.
Därefter blev det lite eftersök med valpisarna, innan det blev dags för "söka leksak" med Kickan. Så duktig hon var den här gången. Mycket lugnare och mer metodisk än förra gången, och hon har även blivit mycket lugnare i allmänhet sedan vi började med spår. Rekommenderas!

Idag har valparna fått en ordentlig motionsrunda, trots att jag egentligen är väldigt sparsam med det för att inte fresta på lederna eller utveckla en stressad hund, inväntar egentligen det magiska halvåret. Men nu åkte de bil upp till plan, och fick därefter gå spåret. I halvtid fick de för första gången bada, och ni skulle ha sett hur galna de blev!!! Det gick jätte-bra att gå spåret också, för vi har toppen-kompisar från Örebro här på besök, så vi hade förare till alla hundar. Inga bilder den här gången, och tur var det att jag inte hade nån kamera, för många var det som plaskade av sig på matte efter sina dopp!!! Bara Niki och Kickan simmade, men övriga hade rejäla språngmarscher i vattnet!

Ringträning och spår!

2010-06-12
Ikväll har vi varit och tränat på gamla fotbollsplanen med Anette. Först körde vi ringträning med valparna, var ju bara tre förare så vi bytte eftersom och så fick de andra träning i form av att sitta fast och titta på. Lära sig lite att man inte kan vara i fokus jämt! Gick faktiskt bra, var framförallt Senna som skällde, men han verkar aldrig få lugn och ro den stackarn; nu när Kickan slutat löpa, då löper Wilma (Samojed) istället och ställer till det i skallen på honom. Efter ringträningen körde vi lite inkallningsövning, vilket fungerade jätte-bra om det var jag som kallade. Annars var fokus på helt annat håll. Därefter var det spårträning, där jag ivrade upp en valp med godis och sedan sprang och gömde mig. De var jätte-ivriga och duktiga, verkade gilla all träning vi gjorde ikväll. Nästa träning ska jag försöka lura med mig någon kusin och ev någon snäll moster som hjälp! (ler)
Därefter var det de stora huliganernas tur. Då fick Robert springa och gömma sig, och det funkade jätte-bra med Kickan som fick springa lös och söka honom. Hon fick även testa att söka en leksak, och det tog visserligen en stund, men hon var väldigt ivrig på att söka. Så hon blev nog ganska trött i skallen! Senna var väl inte så ivrig att söka, Anette försökte få igång honom med en leksak, men det var annat i huvet där... Men så sprang hon iväg och gömde sig, och att man springer har alltid fått igång Senna. Så till slut fick Robert hänga på i kopplet. Den lilla vettvillingen ville vi nämligen inte ha lös, av tidigare nämnda löptiks-orsaker!
När vi kom hem däckade hela gänget, men tyvärr var det ju mat-tid, så vi fick störa dem i sömnen och då blev det race ett tag igen. Men nu är det ett gäng slagna hjältar här! Senna hade däremot så tur att han fick följa med moster-Åse och springa runt elljusspåret ikväll igen, han var även igår kväll. Hade först tänkt låta Kickan fara, men hon fick ut mer av kvällens träning, så vi tyckte Senna behövde det bäst. Härligt med en sån alert och snäll moster!!!

Innan vi var och tränade var det dagens dammsugning och skurning. Drar in så förbaskat med damm från rastgården, i o m att de grävt så mycket att det i princip är sandunderlag där (tidigare var det gräs). Men nu har pappa och Robert beställt grus, så det finns hopp om framtiden!
Det roliga med när jag skurar, är att alla valpisar tidigare varit som attan att jaga moppen, precis som Senna när han var valp. Men nu har jag fått dem att lugna sig med det, och idag somnade hela gänget. När jag kommer nära Senna med moppen flyger han upp som en geting-stucken, men valparna får jag i princip skura under tassarna på. Om de orkar lyfter de ögonlocket och tittar på mig. De är såååå lugna och stabila! Är bara det här med andra hundar som är ett gissel, även om det går stadigt åt rätt håll. Jag är på alerten med min vatten-pistol!!! Mamma har handlat två nya "vapen" åt mig. Det ena är ett riktigt "gaitlin gun", som skjuter med fast stråle och långt! Himla effektivt när de skäller!!!


Robert, Jackie, Niki och Pirelli

Den som inte testar får inget veta!

2010-06-10
Igår hade jag lite träning med valparna och Pricken. De är så ivriga att de blir våldsamma med honom, och det gör hon för max 2 kg katt när 5 x 20 kg valp ska gnaga på honom! Även om tanken bakom är betydligt vänligare sinnad! Gick faktiskt till slut att lugna ner dem, och efter ett tag beslutade jag mig för att stänga in mig, Niki och Pricken i data-rummet, så hon fick träna i lugn och ro med honom, utan stöd av flocken. Gick riktigt bra faktiskt!

Jag vaknade med huvudvärk igår morse, och det blev ingen mysig dag. Helt klart nacke, axlar, bröstrygg som är i behov av lite omvårdnad, men när ska jag ha tid med det?! Eller snarast, när ska jag prioritera det??? När Robert kom hem fick jag i alla fall i alla fall en snabb-massage av axlarna. Därefter gick jag i sovrummet för att byta till lämpliga hundträningsbyxor (många fickor!), men då följde valparna med och la sig i sängen. Skulle bara lägga mig och mysa en stund, och så kom Robert... Så det blev en halvtimmes powernap! Därefter tog jag tablett, och inom en timme började jag bli pigg!!! Men först var vi och gjorde en liten tavla...
Fick för oss att vi skulle gå med valparna en sväng i skogen, och vad vore då lämpligare än att gå en bit efter elljusspåret?! Sagt och gjort, men Robert skulle i garaget och hade lite bråttom, så vi tänkte att det är värt att testa att ta hela hundgänget på en gång. Det var dumt! Han givetvis knappt mer än börja gå spåret, så mötte vi en gubbe med hund. Som det skälldes och drogs i kopplen! Inte förrän då insåg jag att mina små valpar hade förvandlats till 100 kg hund i mina koppel! (Robert höll de stora) Det hände så klart inget annat, än att man fick sår i öronen och blev ordentligt svettig! Men testar man inte får man inte veta, och nu vet vi att vi inte tänker gå på promenad med alla sju igen! (ler) I alla fall inte inom en överskådlig framtid!!! Det blir en annan sak när man kan ta dem i spann och dra på isen, det ser jag däremot fram emot! Race-tjej som jag är, med ett gäng race-valpar!


Duktiga Niki studerar Pricken!


Till slut blev hon lite sugen, och ville känna lite med tassarna... Men
även det gick bra, och hon höll sig lugn hela träningsstunden!

Träning går allt bättre!

2010-06-07
Igår hade vi besök av Thomas Lindberg, chefredaktör på Bilsportbörsen, som kom för ett hemma-hos-reportage om f a Robert. Valparna gjorde sitt bästa för att charma honom, och jag tror de lyckades riktigt bra! Jackie la sig att sova på hans jacka, utmed honom på soffan. Men samtidigt tror jag att Ascona Bä var tjejen som charmade ner honom totalt, och hon fick också komma in i garaget och posera med husse och bilarna.
Annars var det en dag som det mesta gick snett från början. Har riktigt legat på latsidan när det gäller bakning, sedan valparna kom. Så i all hast, parallellt med ett försök till städning, skulle jag göra muffins. Men när de väl var inne i ugnen, upptäckte jag att smöret stod kvar i micron... Skit! Happ, då gjorde jag filbullar istället. Men där vet jag fortfarande inte vad som gick fel, men i vilket fall ville det inte bli "bullar". Första plåten vällde över och kletade ner i ugnen så det luktade lagom brännt och gott i huset, och övriga blev inte bra de heller, även om de höll sig i formarna. Sen när Robert skulle ta ut bilen ur bussen höll han inte på att få upp luckan. Men allt löste sig, och Linnea ryckte ut med fika från deras frys! Så, som vanligt var det onödigt att stressa upp sig, för det mesta brukar alltid lösa sig i slutänden!
Pirelli smet ut genom grinden, och drog på så vis igång övriga gänget som smet in i fårhagen. Men vi löste det rätt snabbt, man börjar bli lite halv-van nu (ler).
I lördags tränade jag lite extra med varje valp, efter respektive promenad. Alla var t o m duktigare än de varit tidigare, och t o m Jackie som brukar tröttna rätt snabbt var jätte-ivrig att träna! Skoj!


Det här monstret hade Niki med sig hem från Tidaholm; blääää!!!

Robert och trollen i Karlsborg, på väg hem från Tidaholm

Danica studerar fontänen och änderna vid pausen i KarlsborgJackie

Niki håller koll på mig, när jag "smitit" från altanenVåra häggar blommade som galningar i år, men lite för tidigt kändes
det som... Det har redan börjat falla "snö" från den, och normalt'
brukar häggarna blomma närmare midsommar här uppe!

Jackie bus-frö


Här får jag inte vara, men det är sååååå spännande!

Underbara moster-Rut och kusin-Per hade plockat en jätte-bukett med
liljekonvaljer till mig i fredags; luktar såååå gott! När jag och Robert
gifte oss till midsommar 1997 fick vi leta exemplar som slagit ut för att
få till min brudbukett... Oj, oj, oj så tidigt allt är i år!
4 månader

2010-06-03
Igår var trollungarna 4 månader!
Tja, det är väl överflödigt att komma med kommentaren "vart tar tiden vägen"?!
Alldeles nyss låg grabben på bilden nedan, i mina händer och fick "mun-mot-mun-metoden", för en vecka sedan vägde han 21,7 kg! Dags för vägning ikväll igen, för det är så spännande att följa speciellt hans viktkurva kontra Sennas för ett år sedan. Verkar ska bli en stor kille det här!
Idag har det varit lite mulet, och nyss kom en liten regnskur. Inte så man kan kalla det dåligt väder, jag klagar inte för vi har haft så fint i princip hela Maj (i alla fall när vi varit hemma) så det kan behöva vattnas lite från ovan så slipper jag göra det själv. Var och handlade lite plantor i Granån i förrgår, men i år blir det inga stora planteringar, för då blir jag bara så ledsen när "grävlingarna" förstör dem. Mest blommor på höjden, men det är fint det med. Har hört att Tagetes ska vara bra mot mygg, dvs myggen gillar dem tydligen inte. Med tanke på de stora attack-myggor som huserar för tillfället, kan det vara bra att ta till alla tänkbara och otänkbara motangrepp! Myggen är så stora så de nästan behöver förborra innan de biter, men samtidigt är de så ettriga att de i princip biter innan de hunnit sätta sig! Men egentligen ska jag inte klaga, för det är inte någon större mängd.
Då är det värre att Penske haft en fästing, som var alldeles för liten för att ha kommit med från södern... Yaiks! Vill inte ha sådana monster hit upp! Dessutom verkar det vara ett riktigt orm-år i år, har hört flera huggorms-iakttagelser, den närmaste bara ca 200 m från där vi bor!!!!!!!!! Måste komma mig till Apoteket och ta ut mitt recept på Betapred!!!Penske-puss!

RSS 2.0