Släd-premiär!

2011-02-12
Idag har jag genomgått mitt livs träningspass, både fysiskt och psykiskt!
Jungfrufärden med släden är avklarad x 3 med 2-spann varje gång. Danicas premiär får bli nästa gång, för med hopp om att behålla både livet och förståndet höll jag mig till två hundar åt gången. Istället fick Dani äran att hämta släden med husse när matte var slutkörd...

Jag började med Pirelli och Senna, som är de två som funkat bäst med spark. Men oj, oj, oj, idag var ingen bra dag. Senna var mest intresserad av att lukta på pink, kastreringen till trots, och Pirren ser ju så klart upp till och vill göra som sin pappa. Jag har skrutit om att det är bra med ett fruset Bottenhav, för där växer inga träd. Men tror ni inte nån jäkel planterat en gran där mitt efter skoterleden!!! Eller, nåja, var väl nån form av "banmarkering", men den var ju Senna och Pirren tvungna att ta varsitt varv runt, åt olika håll. Vi trasslade linor, och vi drog åt fel håll, och vi höll oss inte efter spåret, och jag kan tala om att den stridsvagnen var inte lätt att styra. Förmodligen en vanesak, för det är en jätte-fin släde, men den här chauffören har nog inte riktigt klarat uppkörningen än... (ler)
Kickan och Jackie gick betydligt bättre, bara vi väl kom igång. För först var ju Kickan tvungen att mula Jackie några gånger, och då trasslar ju så klart linorna. Varje gång jag varit fram och trasslat isär dem, följde Jackie efter mig tillbaka till släden och när hon gick fram igen, trasslade hon sig igen! Men när vi väl kom igång, då var det livet att stå där bakom mina tjejer!
Sen blev det Penske och Niki som fick äran att avsluta dagen, för de har gått bra ihop den enda gång vi testat med skidor. Men idag var vi inte så sugna att dra, eller åtminstone inte framåt efter det spår matte ville köra släde på... Till slut hade vi i alla fall varit en runda, och när vi kom hem ångade det rätt bra om matte, av både en och annan anledning. Jisses, -15 och kläderna var blöta av svett!
Men nu sover hela gänget som små änglar, och det var ju det som var huvudmålet med sysslan så jag är nöjd. Enda problemet är väl bara det, att jag inte hade tänkt att matten skulle vara lika slut av sysslan... (ler) Nåväl, sånt här mår man bra av.
Nu ska jag baka lite muffins till herrarna som fixar morgondagens notning i Lycksele, så jag får vara hemma och hålla ordning på flocken.

1 år idag!!!

2011-02-02
Vem hade kunnat ana för på dagen ett år sedan, hur den dagens händelser så totalt skulle komma att förändra livet?! Idag är nämligen race-valparnas 1-års dag! Underbara trollungar, alldeles nyss satt jag där vid valplådan och vakade nästan dygnet runt. Numera 42 kg Penske, rymdes i mina kupade händer när jag fick igång hans andning! Backar man bandet ytterligar några månader, var jag lycklig och ovetande en-hundsägare. Här sitter jag nu som lycklig 7-hundsägare, som dock torkar min svett och sliter mitt hår ibland. Min klyscha "att vandra mellan eufori och vansinne" stämmer väldigt bra, men tilläggas bör att det är klar övervikt för det förstnämnda!!!

Vi har hunnit med mycket under det här året, både positivt och negativt. Hundattacken på Niki har ställt till det, och vi har mycket extra jobb pga den. Tyvärr. Hon är livrädd för andra hundar. Skäller som en galning och raggar, men om hon kommer nära är hon inte i närheten av att vilja slåss. Men hennes attityd är ju inte den bästa för att den andra hunden ska förstå...
Vi har börjat få ranguppgörelser i flocken, och det verkar stämma som jag läst, att det är mer otur än tillhörande vanligheterna att det förekommer skador. Men givetvis var ju vi tvungna att ha lite otur, så i förra veckan fick vi sy ett sår på Nikis hals med ett gäng stygn, och Dani har ett sår på benet som jag får pyssla om dagligen. Båda är insatta på antibiotika, och kunde därför inte få sitt 1-års vaccin med övriga gänget i måndags. Pirelli, Jackie och Penske var rena mönster-hundarna när de fick sina vaccin!

Danica har nu löpt i ca en vecka, och hon är då sista tjejen i den här löpomgången i vårt gäng. Är väl lite därför vi haft extra mycket uppgörelser, då hormonerna åker berg-o-dalbana i huvudet på henne! Monza började löpa i måndags, och enligt vad jag hittills hört, så väntar vi nu bara på Lövis så har hela gänget gjort bort sitt. Andretti har t o m hunnit börja löpa en andra gång, men hon är ju en etta! Först-född, först att löpa.. AndrETTi!!!

Idag har jag bakat tårta till oss i födelsedagsfamiljen, samt har blodpudding på tork i ugnen.RSS 2.0