Sur hundradel!

2010-07-08
Tävlingarna i Överkalix gick egentligen långt över förväntan för "husse till valparna", då han lyckades knipa andraplatsen båda dagarna! Så långt skulle det egentligen inte räcka med våra materiella förutsättningar, men han körde så sinnessjukt bra så man kan inte vara annat än mega-stolt! Men det som var surt, var att i söndagens tävling fick han stryk med en fjantig hundradel! Som om det inte vore nog, var det andra gången i år och mot samma motståndare! När det gällt strid om seger har Robert aldrig haft hundradelarna på sin sida, men väl när det gällt andra placeringar har det hänt någon gång. Sjukt jämt, men skoj! På lördagen hade Robert samma platssiffra som sina klubbkompisar, Johan Riström och Linus Westman, men där var det lite mer stolpe in då eftersom Robert hade bättre placering i särskiljande omgång.


Valparna var som vanligt jätte-duktiga, förutom skällandet på andra hundar.
Så nu gäller det mycket träning av det här framöver, och det känns faktiskt riktigt skönt att vi inte har nästa tävling förrän sista helgen i Augusti. Kanske kan få lite ordning på hemma-plan då...

Igår tränade vi fot och hundmöten, dels med Elvis och Scotty, men sen fick vi promenadsällskap av Linköpingarna och Russin. Jätte-nyttig träning, och det fungerade riktigt bra!
I förrgår la vi köttbulle-spår här hemma på gården, och det var riktigt poppis!

Valparna har lite av och till varit risiga i magen. Det både kan och har säkert delvis att göra med allt de åtminstone försöker stoppa i sig (och förmodligen lyckas med en del också). Men i alla fall fick jag höra av Andrettis gud-matte, att även hon varit risig i magen, och de hade de fått ordning på genom att byta till Royal Canin´s valp-schäfer-foder. Eftersom det funkade för henne, ansåg jag det vara värt att prova, och nu nästan en säck senare har vi ordning på alla magar! (peppar, peppar, ta i trä!)
Tyvärr är det ett betydligt dyrare foder än Eukanuba, men åtminstone har även de jaktrabatt (20%/säck). Eukanuba har inga rasspecifika valpfoder, men däremot får Senna och Kickan Eukanubas Schäfer-foder, och det funkar fin-fint. Så vi får väl se tiden an vilket märke det blir för vårat gäng. I dagsläget får i alla fall katterna och valparna Royal Canin och stora hundarna Eukanuba.

I veckan har svärmor och svärfar varit och fixat villastängsel som vi ska sätta på insidan av vår gärdsgård. Hundarna bryter av pinnar på löpande band, och Kickan har redan hoppat över. Är väl bara en tidsfråga innan hela gänget använder det som agility-träning... Förhoppningsvis får vi stängslet innan helgen, så vi får fixa det snarast.
I morgon ska Robert försöka åka och fixa lite virke till att höja altanräcket, för där har nu även valparna börjat hoppa över...
På lördag ska vi försöka ta oss till Haparanda och köpa till 3 sektioner till hundrastgården, för den har blivit totalt ointressant sedan vi satt grus i den. Så vi tänkte testa att låta dem ha bortre delen ogrusad, och hoppas att det inte ska dra in så mycket damm som det gjorde innan vi grusade det övriga...
De vet vad de vill, våra små troll!

Husse-Robert har publik när han bygger en gång åt hundarna på
gruset i rastgården. Funkar hyffsat, men det gillar inte gruset!


Pirelli assisterar husse


Jackie-matt-marodör! Allt annat än hundmaten som serveras i skål äts
med god aptit!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0