Hemma igen!

2010-05-30
Morsdag... Gäller det även mig? (ler) Nä, jag behöver ingen morsdag, för till skillnad från oss 2-benta, är hundar och 4-beningar i allmänhet så duktiga att visa uppskattning varje dag! Tänk om vi vore lika duktiga som hundar att visa hur mycket man tycker om någon, då fanns nog inga krig!

Äntligen börjar man komma ikapp med livet, efter resan till Tidaholm. Var hemma sent i måndags, och tisdag visade det sig att någon klåpare grävt av en kabel, så vi var utan bade internet och telefon. Var jag lika utan internet, kunde jag lika gärna lämna in min kära dator på välbehövlig översyn. Den är inte ett år än, och redan andra reparationen... Tur jag valde ett ställe med trevlig personal när jag köpte den! Hämtade den i torsdags, och där rök en dryg tusenlapp. Onsdag bet jag sönder en tand, hade tur att få komma och laga den direkt, men där rök ytterligare en drygt dryg tusenlapp... Så nu blir det till att äta fisk året ut!!!

Redan i Tidaholm tog vi en fästing på Penske, när vi kom hem hittade vi ytterligare en. Jackie har vi hittat 3 monster på. På väg ner var det en som kröp på Niki, men som vi mördade i tid. I övrigt inga funna angrepp. Senna och Kickan var inkletade med Frontline, vilket kan ha haft en viss effekt. Men visst är det underligt att av sju hundar som vistats på exakt samma ställe, var det bara två som blev attackerade? Om det nu är olika smak på blodet, så kan ju inte monstren veta om det innan de borrat in huvet och kollat???!!! Monster är i alla fall vad de är, av arten V I D R I G A !!!

Idag hade Robert tänkt komma till skott med att föra över valp-filmningen till vår Hårddisk-DVD. Ett litet problem bara; - Jag har gömt fjärrkontrollen så bra för valparna, att vi inte hittar den själv nu! Suck! Leta, leta, leta...

I veckan har vi kört hårt med singelträning, både koppel-promenad inklusive hundmöten, samt lite Nina Ottosson-huvud-gympa, allmän-lydnad och kontakt-träning. De är jätte-duktiga, men visst återstår en hel del jobb! Men det är ju det som är skoj. Det som framförallt behöver tränas i dagsläget, är hundmöten, och jag är så tacksam att vi har Anette och grabbarna (Elvis och Scotty)!
Igår kväll fick vi lite extra, och oönskad hjälp, i form av en lapphund vid namn Nemo som terroriserar hela byn. Synd om hunden egentligen, för det är ägar-fel i grunden (alkis tror jag), men man blir ju så less när den följer efter en överallt! Det började på promenaden med Niki, men hon hanterade det riktigt bra. Hon som annars, jämte Pirelli är den som har svårast för andra hundar. Jackie som däremot är raka motsatsen, hade desto svårare att acceptera vår "stalker".


Jackie o Pirelli har somnat med Emmas skor


Jackie sover skönt i bussen...


... på många olika ställen!


Robert och Senna äter frukost


Hmmm... Den här chaffisen verkar inte särskilt trygg! Jisses, ögonen
på vägen! (ler)


Senna har knyckt pappas säng, som vanligt!


Senna och Penske


Niki har slocknat på hennes och Penskes favvo-plats, vid växelspaken.


Morbror-Jan fixade gott kött på lördag kväll


Kusin-Sofia var duktig dog-walker, eller i det här fallet dog-sitter


Prinsessan-Jackie sover helst kungligt


Pirelli och Jackie tittar på tävling




Penske sover vid växelspaken


Var tvungen att lägga en kudde, för de fällde hela tiden ner tassarna
i "hålet" vid växelspaken. Lite problem för husse att växla då...


Moffa (pappa-Henry) försöker få "låna" sin säng av Senna


Jackie provar mina skor


Senna spanar åt husse


Lill-kotten


Jackie


Penske-puss, 21,7 kg nu!!! Nästan lika stor som pappa på höjden också!






Per och valp-gänget


Pirelli roar sig med att gnaga stubbe


Sussi var som vanligt snäll och hjälpte mig med dogsen! Hon förälskade
sig i Niki, vilket är lätt att förstå!!!


Vi fick tips om annan väg från banan som sparade massor av tid,
men här hade man inte önskat sig möte...


Ängla-hundar!

2010-05-22
Så är man då på plats i Tidaholm, och resan ner gick långt bättre än förväntat! Oj, vilka trollungar vi har! De har i princip sovit hela resan i bussen, och då talar vi om nästan 130 mil enkel resa! Jag hade gruvat mig en del innan, det måste jag erkänna, men det var bortkastad tid! När bussen rullat har valparna sovit, och när vi stannat och rastat dem har det varit bra fart. De som knappt pinkat i koppel tidigare, har på nolltid lärt sig att göra både 1:an och 2:an utan problem. Förstår dock inte varför alla som ser oss, mig och mina "dog-walkers" (Emma, Lisa och Sofia) drar på munnen... En tjej med en super-tjusig schäfer-hane i Hagsta, frågade om vi var på väg till hundutställning. Så där var jag ju tvungen att upplysa henne om att vi inte är välkomna på sådana tillställningar!
I depån har det också funkat toppen. De lyfter inte ens ett öra när bilarna brummar. Men vad hade man kunnat förvänta sig av ett gäng med race-valpar?! (ler)

Igår natt sov tre valpar med mig i sängen i bussen, en stund i morse alla fel! Älskar verkligen mina små troll, och jag njuter i fulla drag!

Tävlingen har gått toppen-bra för Robert. Han var snabbast i första åket, fyra i det andra efter en tabbe, och sedan tvåa i det tredje. Det gav en slutlig andraplats, endast 3/100 efter segraren (Conny Pettersson). Inte illa pinkat av en halv-gubbe som inte kört bilen en meter sedan back-finalen i fjol! Dessutom inte ens kört nåt rally i vinter, i o m valparna. Jag är en duktigt stolt hustru!


Jackie och Niki "mun-huggs"




Mina "dog-walkers"; Emma, Lisa och Sofia


Jackie och Niki sover under bussen. Ett tag var alla fem där, och de
grävde sköna gropar i sanden för att få lite svalka.

Rastgården klar!

2010-05-16
Ja jisses vad det blev sommar på en gång! Ända sen i torsdags har det varit en riktig värmebölja här hos oss, där Haparanda haft varmast i Sverige några dagar i rad. Dit har vi alltså 5 mil efter landsväg, och typ nada fågelvägen.
Valparna verkar klara sig OK i värmen, men första dagen var det lite dåligt att äta och lite krånglande magar. Däremot har den extrema värmen dragit med sig lite åska, både fredag morgon, fredag kväll och i morse. Det är väl visserligen skönt att rensa luften, men Senna är jätte-rädd. Jobbigt! Varken valparna eller Kickan bryr sig dock det allra minsta. Peppar, peppar, ta i trä! På fredag morgon när det började mullra höll det på att gå illa, då Senna hoppade upp till Robert i sängen. Han landade givetvis "just nedanför magen" och Robert vaknade med fällknivs-manöver. Med påföljden att Sennas ena tass åkte upp i ansiktet och gjorde en reva precis nedanför ögat! Där kan man snacka om "nära ögat" i ordets rätta bemärkelse!

Kristihimmelfärds-torsdagen var en trevlig dag även bortsett från värmen, då familjen Tobbe och Linda Forsman kom förbi med sin super-fina husvagn. Har väl typ känt dem hur länge som helst, men det är nog baske mig första gången man fått chansen att prata i avslappnad enkelhet. Hel-mysiga pojkar som var lugnet själva, men enligt Linda var det bara "före stormen"... De skojade om våra galna race-namn på våra djur, men deras söner heter Colin och Sebastian... Say no more! (ler)
Penske blev störtkär i deras lilla Jack Russel-tik, Nellie. Han följde henne som en skugga, och tuggade gärna på hennes svans. Linda blev i sin tur kär i Penske, men det var tur jag hade Tobbe på min sida så han blev kvar hos oss! (ler) Colin hade lite svårt att få ihop till namnet, tyckte nog det var lite konstigt, så han kallade Penske för "Pensel".
Senare på eftermiddagen dök familjen Svensson upp, just innan Forsmans drog vidare till Kukkola-forsen. Andretti blev överlycklig att se dem, och i synnerhet Moa. Vi övriga blev desto gladare över den goda middag Nina hade med sig och serverade.

I fredags gav vi upp letandet på blocket, och åkte till Haparanda och köpte sektioner + dörr till en rastgård på baksidan av huset. OBS! Absolut ingen hundgård i ordets rätta bemärkelse, för i det här fallet är "hundkojan" vår inglasning och vårt hus! Våra troll är inga hundgårds-hundar, utan de ska vara med oss och de sover också i sängen. Punkt.

Igår fick Robert äntligen nya batteriet på plats och startade rallycross-bilen för första gången i år (sommar!), och den är väl mer eller mindre ready for race nu. Premiären är nästa helg i Tidaholm, men vi får se hur det blir för mig och hulliganerna...
Själv räfsade jag färdigt i diket på framsidan, så nu är det bara resten kvar... Dessutom putsade jag skjutdörrarna i inglasningen, samt alla fönster på insidan. Sen fick jag huvudvärk! Som man bäddar...
Idag vet jag inte riktigt vad jag har på agendan, men jag hoppas få min springer monterad på cykeln! Dessutom håller jag på att lägga in Nora Roberts senaste bok i MP3-spelaren!


Bus! Andretti, Danica och Pirelli


Den som gräver en grop åt andra... Danica & co har grävt en grop
som Danica lagt sig att vila i!


Niki är inte snäll med mina buskar...


Inte heller Pirelli... Pirelli har fått ett sår på armbågen, därav bandaget.
Provar med lite kådsalva, men måste nog kontakta vet i morgon.


Hej du glade, ta en spade... Danica myser vidare i sin grop.


Lite besvärligt att ta sig upp!


Pappa, Robert och Ingemar löser världsproblemen i bussen... Eller är
det möjligen så att det är de som skapar dem?!


Mina planteringar i fin-fina team-färger! I år lär det dock inte bli samma
blomsterprakt hos familjen HN som tidigare år... Lär bli på höjden i så
fall!


Andretti har däckat i värmen!


Nya rastgården, på en höjd med utsikt över hela fårhagen!


Danica, en av våra grävlingar med jord på nosen!


Penske övervakar sina domäner!

Rymlingar!

2010-05-12
Idag har jag fått jobba så svetten rann, då trollen fick för sig att rymma. De är ju så otroligt präglade på mig, och där jag är ska de vara. Spelar ingen roll om det bara handlar om att jag är på andra sida stängslet! Så var fallet idag, då jag tänkte få skottat och rört om lite i den sista kvarvarande snön efter takras på norrsidan, eftersom det är där vi har för avsikt att bygga en hundrastgård (inglasningen och huset blir "hundkoja"...ler). Men givetvis gjorde ju Niki och Pirelli ett break-out in i fårhagen, och därifrån ut till mig. Jag fångade snabbt in Pirelli och bar tillbaka henne till rätt hage. Men innan jag fångat in Niki, hade hon hunnit tillbaka samma väg igen. Samma visa en gång till, och medan jag bar lite däck för att täppa till där rymlingarna lyckats ta sig igenom, rymde alla valpar in i fårhagen! Jisses vad svettig jag var innan jag samlat ihop alla i inglasningen igen! De kommer ju att få vara i fårhagen senare, men dels så slipper de ju ännu igenom hålen i det stängslet, men sen är det ännu rätt blött på sina ställen och framförallt är det så himla gott med fårbajs än! Det senare tror jag är huvudanledningen till att Niki och Penske varit lös i magen lite till och från... Kan ju även bero på lite annat jord och gräs de äter! (suck)


Penske-puss ville inte gå från sängen när jag steg upp i morse, inte
ville han flytta sig när jag skulle bädda heller. Vem kan motstå honom?!
Självklart fick han ligga kvar och mysa en stund, och när han var less
gick jag och bäddade! (ler)


Danica


Jackie

 
Andretti och Niki vandaliserar mina buskar


Jackie


Andretti, vår älskade vecko-gäst!


Andretti


Niki-Lill-troll


Pirelli har tagit en tugga från vårt staket


Jackie


Jackie


Danica


Danica


Danica


Danica


Penske-puss


Penske-Ferdinand tuggar sitt gräs


Vacker-pojken


Danica tuggar pinne


Vacker-Penske


Senna & Jackie


Bus med fåren

 
Väntar på matte! Andretti har lärt sig av sin mor...


... och lärt sig hoppa över gallret med hjälp av stolarna!

Andretti på besök!

2010-05-10
I förmiddags kom Andretti och Peter på besök. Peter ska jobba i Haparanda hela veckan, så han blir inneboende i vårt extrahus och Andretti blir "dagbarn" hos oss. Helt otroligt hur mycket som händer på en vecka! Kickan var jätte-skeptiskt, så henne valde jag att stänga bort direkt från början. Men det säkert närmare en timme innan det blev lugnt i flocken, för det var så mycket att göra upp om. Andretti var en stark flock-deltagare innan hon flyttade, men det verkade framförallt Danica inte tillåta henne att bli nu. Senna var däremot överlycklig att träffa henne igen. Men nu är det lugnt i alla fall. Vi har varit ute jätte-länge på gården, så de har lekt av sig ordentligt medan jag räfsat. När de började bli trötta satt jag in dem och lät Kickan komma ut med Senna, medan de låg på altan. Så de får vänja sig lite successivt. Andretti vill däremot jätte-gärna kela med Kickan, och det är väl det som kan vara problemet medan Kickan ännu är så avvaktande... Hon kan ju vara grinig åt de andra valparna också, när de blir för på...

Jag är hopplös när det gäller räfsning. Kan liksom inte bara ta en bit i taget, och bara räfsa på lite lugnt. Nej, nej, jag håller järnet till kroppen dör och blåsorna spricker på händerna... Men nu är det nästan färdigt på övre delen av tomten i alla fall, åtminstone innanför vårt stängsel. Dikena på utsidan kvar... och fårhagen... Men just nu skulle det vara skönt att göra som valparna... zzz zzz zzz ...


Jackie tittar på när jag räfsar, medan Senna och Kickan leker


Även Penske är publik


Likaså Andretti


Visst är hon snygg med "öron upp"?! Våran förstfödda vackra tjej!


Danica


Gäsp!

Prinsessan-Danica vilar upp sig på altanen


Pirelli är helt utslagen på kökssoffan, efter långvarigt bus utomhus


Jackie sover i prinsess-stolen, eller prins-stolen som Penske anser


Niki fläker ut sig på köksgolvet (ler)


Andretti la sig först under en köksstol, men klev rätt snabbt upp till
Pirelli på kökssoffan. Såååå trött!

Mysigt sova i sängen!

2010-05-09
Igår fixade Robert och svärfar de öppningar vi har i vårt staket, så nu kan valparna och givetvis även de stora galningarna, springa runt på hela övre delen av tomten. Det var populärt kan jag meddela, och det är ett gäng tröttisar som sover så sött just nu! De har haft race hela tiden jag och Robert roat oss med djävuls-påfundet räfsning.

Igår kväll slängde jag ut alla blommor och annat ev hälsovådligt ur sovrummet, så nu får valparna sova med oss igen. Men nu talar vi inte längre om bredvid sängen... Var lite halv-trångt ett tag, med fem valpar och Kickan i sängen... Men MYSIGT!!! Njuter verkligen av tillvaron! Pirelli har sovit i sängen i princip hela natten, och direkt efter rastning i morse när jag la mig igen, var hon också tillbaka! Även de andra har varit på besök x fler, men ingen så mycket som hon. Låg helt utsträckt i sängen, och bara njöt! Penske var också upp några gånger, men Dunder-klumpen ramlade ner nån gång och behöver hjälp tillbaka. Men sen han väl somnat i morse, fick vi hämta honom ett tag efter vi stigit upp! (ler) Nästan så man ser fram emot att gå och sova... (ler)

Igår var galningarna i fårhagen för andra gången. Det fungerar jätte-bra, och Ascona blir så lycklig över sällskapet. Problemet är bara att få in trollungarna igen, och att inte få in riktigt allt de samlat på sig... (ler)


Niki rengör stekpannan


Jackie har somnat på Niki


Penske och Niki hälsar på Ascona


... och sticker in huvudena i hopp om att hitta lite "godis-bajs"... Suck!


Pirelli hjälper husse med skottkärran

'
Tur man inte hunnit plantera några odlingar än... Tror förresten inte
det blir annat än upphängda blommor i sommar! Penske och Jackie
är i blomlådan, och Niki assisterar från utsidan.


Niki


Pirelli


Pirelli, min sovkompis!


Pirelli, vårt vackra troll


Pirelli


Danica bus-fia hade tok-skoj i nya stora hagen


Jackie i den sista kvarvarande snön på norr-sidan. Oj, så de älskar
snö! Inte vill de att den ska försvinna redan...


Penske-Ferdinand var desto lugnare, som vanligt


Pirelli


Niki, under ett av våra äppel-träd, som min morfar planterade åt mig
som present på min 30-års dag. Själv var jag i Örebro och inkasserade
dubbel SM-seger med Robert! Börjar vara något år sedan...






Testat springer!

2010-05-05
Igår lånade jag en kompis cykel som är utrustad med springer. Jag började med Senna, av ren självbevarelsedrift. Har-palten var lite rädd för cykeln från början, och tyckte det var jätte-konstigt. Så han gick jag en runda med cykeln och lät honom vänja sig. Lite jobbigt med en hane som vill rycka ner i diket med jämna mellanrum... Men det kan säkert bli bra på sikt. Därefter tog jag mig an Kickan, som jag på förhand aviserat att jag nog skulle vänta en stund med. Jag började likadant med henne, och ledde cykeln. Men jag kan tala om att hade jag långt och tunnt hår innan, så är det förmodligen ännu längre och ännu tunnare nu! Oj, så hemsk hon var (på ren svenska). Men jag gav mig attan på att jag inte skulle ge mig, och traskade på till ett ställe där jag brukar kunna släppa henne. Sista biten dit går lite uppför, och där vågade jag mig rent av upp på cykeln lite försiktigt. Förövrigt en rätt hög cykel, för tax-bens-damenen vid tangentbordet... Gick bra mycket bättre än att leda cykeln! Hundratalet meter senare var det tack och lov folkfritt, så jag släppte damen för att rusa av sig lite energi. Det blev hon givetvis glad över, men däremot var hon rent livsfarlig när hon med jämna mellanrum irrade in mitt framför cykeln! Oh dear, det var med skräckblandade känslor man satt kvar på hojen. Vi vände åter, och jag tyckte hon borde vara tillräckligt trött för att testa att cykla igen. Gick också mycket bättre, men tyvärr har Kickan inget läge mellan "on" och "off", så det var nog med en aning av "Guds försyn" man trots allt överlevde turen. Trots det har jag för avsikt att låna cykeln igen ikväll, för visst fanns det ändå tendens till en strimma hopp!

Efter turerna med Senna och Kickan var det dags för valparnas träning. Jag började med Danica och Pirelli, som fick extra träning då Anette gick med oss med sina vachtel-killar Elvis och Scotty. Till att börja med var Pirelli jätte-rädd och skällde som en galning, medan Danica var alldeles tyst och väldigt lugn och framåt. Men efter drygt halva rundan tystnade även Pirelli, och det var nästan en tendens till att börja busa innan vi kom i mål! Mycket nyttig träning som det kommer att bli mer av! Vilken sagolik tur vi har som har Anette till vår hjälp!
Med övriga gänget gick promenaden toppen-bra, vilket det börjar göra för jämnan. Det är dock sällan någon av dem uträttar sina behov på turen, de gör de hemma på gården istället. Men det kommer nog snart det med. Senna var likadan. Nu när vi bara har fem troll kvar, fick Penske gå själv på rundan med mig, och det var tydligen ett bra drag. Ivrigare promenad har vi aldrig haft tidigare, och han verkade njuta i fulla drag!

I morse öppnade Senna sovrumsdörren åt trollen, och gick sedan in med dem och lekte i vår säng. De hade jätte-skoj, och både Niki och Jackie hade hoppat upp själv. Börjar vara bra fjong i trollungarna nu! De får absolut vara i sovrummet egentligen, men för tillfället har vi burit över en massa grejor dit, typ blommor och diverse, som de inte bör sätta i sina magar.

Rapporterna, har redan fått flera (det gillar jag!) från Andretti är positiva. Peter försöker träna lite korta bilturer med henne, för liksom några andra trollungar tenderar hon att bli åksjuk. Skumt i ett gäng race-valpar! (ler) Men hon älskar sin Moa, och känslorna verkar ömsesidiga. Moa har också blivit valp på nytt!


Danica fick fil på nosen i morse, söt-fia! De väntar alltid på att få
slicka min och Roberts frukost-tallrik, hela gänget.

Penske-Ferdinand njuter av lugnet ute, och tuggar på sin grästuva

Danica

Danica

Danica

Pirelli

Jackie på bus-språng

Öronen reser sig mer och mer, och oftast är nu ena uppe och andra
till hälften upprest på Roberts lilla trollunge, Jackie


Niki övervakar sällskapet


Senna njuter i solen


Bus! Pirelli och Danica




Penske och Jackie






Pirelli, Danica och Senna


Oj, vad mysigt gräs som flyger när man skakar på sig... Not!


Pirelli-speed-girl




Hela gänget


Pirelli


Jackie och Penske










Niki och Danica


Mattes Niki Lill-troll


Penske-puss


Jackie och Penske i fullt språng, Danica i bakgrunden med Pirelli

... och så var de bara fem!

2010-05-04
Så kom då dagen då vårt förstfödda lilla troll skulle flytta. Vår lilla Andretti, döpt efter en mästerlig rekord-förare inom alla möjliga motorsportgrenar. Vann bl a sitt livs första F1-lopp! Andretti var ju dels vår "etta", och dessutom var hon ju vinnaren i livets första lopp, så vi tyckte inget annat namn anstod denna trollunge.


Trollungen med sitt fina halsband och namnbricka. Sista bilden medan
det ännu är "min" tjej...

Hon har nu flyttat till en kompis i Boden, och kommer att få det jätte-bra. Men bäst av allt är att det är en kompis vi umgås en hel del med, så vi kommer absolut att få träffa henne igen! Vill det sig riktigt bra placerar Peters chef Peter på Haparanda-banan i sommar, och då får jag troligen vara lite dagmatte åt henne!!!


Första bilden med nya husse


Utöver en bra husse, får Andretti förmodligen jordens  bästa "gudföräldrar"
i form av Nina och Ingo! Dessutom världens bästa storasyster, Moa!


Planen var att Andretti skulle pinka innan de åkte, men hon var bara
trött och inte alls sugen på det.


Hej då tjejen!

Efter tidigare flyttar, har framförallt Niki visat lite oro, i synnerhet då Lövis flyttade. Men det är nästan nu efter Andrettis flytt vi märkt mest av denna oro, och det i hela flocken. De hade väldigt svårt att slå sig till ro för natten, och i morse var de riktigt kontaktsökande och keliga när jag steg upp. Men i övrigt har jag inte märkt av några förändringar i flocken, som det blev då Schumie flyttade då Penske började ta för sig mer och bli en centralare del av flocken och i synnerhet ville ha vår uppmärksamhet. Intressant det här med grupp-psykologi!


Andretti


Andretti och Pirelli


Fokus på matte!


Om matte sitter på huk kan man inte ligga kvar, då måste man gå
och pussas!

Pirelli, helt ovetande om monstren i hennes bakgrund!


Niki blev överkörd av Kickan idag, och skrek rätt ut av förmodligen
både smärta och chock. Hon kom och sprang mot Senna, när Kickan
rammade henne från ett annat håll för att ta en leksak som jag kastat.
Hon är inte så försiktig vår "mamma"... Tack och lov gick det fort över
för Niki-Lill-troll, efter lite pjåsk och mamma-scans köttbullar!


Andretti börjar ställa öronen allt mer


Andretti-vacker-tass gillar att "leka fotboll"


Danica filosoferar


Jackie har tagit siesta på Penske...


... och somnar gott!


Andretti uppfostrar Danica


Niki-fladder-öra


Niki och Pirelli


Penske-puss är som Ferdinand när han är ute, och känner helst lugnet.
Gärna tuggandes på någon grästorva eller nåt annat got!


Jackie och Niki


Jackie och Niki


Pappa-Senna övervakar från altanen


Andretti-vacker-tass


Andretti


Niki och Jackie


Pirelli

Blir så glad över de rapporter vi får från våra valpar i sina nya hem. Den senaste höll dock på att sluta i tårar, men slutade lyckligt. Det var Monza som fått sig ett bi-stick i nosen, och hade hon inte haft så rådiga och förutseende "föräldrar" hade hon förmodligen inte längre tassat bland oss. Det svällde upp ordentligt, och var på hyperventilations-nivå, när hon fick Betapred (kortison-tabletter) i hög dos på veterinärs inrådan.
Vill i och med detta slå ett slag för att alla vi hundägare ser till att få utskrivet Betapred till våra 4-benta älsklingar. Det är en trygghet att ha med sig i fickan, då man aldrig vet när man stöter på antingen huggormar, getingar eller bin! Det kan vara den första snabba hjälpen som blir avgörande för hur allt slutar. Jag vet att en del veterinärer inte är så pigga på att skriva ut, men de seriösa och pålästa tvekar inte! Prata om inte annat med Djursjukhuset i Gammelstad, det gjorde jag i fjol då jag fick utskrivet till Senna. De har även haft en text om huggormsbett tidigare på sin hemsida, läs gärna där : www.djursjukhuset.se


Den här bilden har Monzas matte Gun-Mari tagit. Visst är hon snygg
med sina uppstående öron?!


Även Lövis har börjat ställa öronen, även om det inte ännu är
permanent. Den här bilden har vi fått av Lövis matte-Elin.




RSS 2.0