Grävmaskinerna stoppas!

2011-05-14
Nu har husse åkt till Kalix för att hämta betongplattor som "morfar-Henry" har fixat till rastgården. För även om vi är hemskt lena och fina när vi vaknar på morgonen, efter att ha kört total kropps-peeling med all sand i sängen, så är vi lite smått negativa till allt grävande i rastgården. Inte bara för sanden som dras in heller, utan nästan ännu mer för att man ser alla hål som en potentiell risk till benbrott när man tok-springer där sen!
Rastgården består ju redan nu till ca 3/4 av grus, men då dogsen dissade gruset totalt och inte ens ville ut i rastgården när vi förstörde deras första stoooora grävplats, utökade vi rastgården med ca 3x4 m (den är ca 10x4 totalt, med fritt inspring till inglasning och hus) och lät dem hållas där. Tog ju inte många dagar innan gräset var ett minne blott, och sanden åter ett faktum. Men vi stod ut i hopp om att det skulle bli tidig snö... Sällan har snön låtit vänta på sig så länge som i fjol! Men vi överlevde, och står nu inför samma problem än en gång, och nu kom jag på att plattor är relativt lätta att hålla rena, eftersom vi har vatten-utkastare inne i rastgården, samt att det inte gör ont i tassarna att gå på dem och de borde vara kalla och fina att ligga på. Rastgården är i totalt norr-läge, och bara sol riktigt tidigt på morgonen. Sen återstår det att se vad hulliganerna tycker...

Förhoppningsvis ska stängselhöjningen fortsätta under helgen. Det tar ju en hel del tid i anspråk. Men det blir bra när det är klart! Ska bli skönt att till 100% kunna koncentrera sig på lek och träning, och inte behöva vara orolig att nån blir busig och hoppar över. Har börjat köra lite klicker-träning på våra singel-promenader. Penske är nog minst intresserad, men duktig ändå. Niki är nog mest intresserad, tack och lov, för henne tänkte jag gå vidare med klickerträning som lugnande signaler (har en bok på området) i och med att hon är så rädd och osäker för så mycket. Men först måste hon vara ordentligt inklickad, och det finns även andra saker som behöver tränas in. Jackie är annars duktig, men är vi ute är hon så fokuserad på om jag har nån leksak eller något annat spännande i närheten, så det är svårt att vinna hennes uppmärksamhet. Men det är en morot att övervinna även sådant. Övriga gänget är jätte-duktiga, i synnerhet Senna som älskar klickerträning!


Danica, som varit lugnet själv den senaste månaden. Peppar, peppar,
ta i trä! Men enda gångerna hon små-morrar åt sina syskon, är när
det väntas på att få gå ut! Så då är det ju lättare för oss att vara
beredda att avbryta henne också. Dessutom har man börjat bli duktigare
på att läsa henne, så även vi har blivit duktigare ledare!


Pirelli, med örat på vädring, i favorit-positionen = ryggläge


Vacker som en dröm, vår Pirelli-brud


Snuff på Danicas tassar, trött efter lite bus


Med garnbollen i munnen, främst i syfte att få någon annan att jaga
henne, för bollar har inte alls varit någon höjdare. Men vi har jobbat
på det, och nu är hon lite mer lättlekt!


Danica jobbar på en Baskeri-variant av Marianner-graven


Här hjläper Pirelli och Niki också till


Niki med sitt lilla hål, som snart leder henne ut i fårhagen!


Hundarnas utsikt från rastgården, över får-hagen. Tolla och Bella
syns i höger bild-kant


Ascona Bä till höger om trappen, står och kliar sig på en stolpe


Niki håller koll på vad som händer utanför fönstret


En flitigt använd positiont!


Pirelli och Djurmagazinet-nallen som jag fått sy ihop x flera!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0