Så mycket har hänt på så kort tid!

2010-06-29
Lite dåligt på uppdateringsfronten, jag vet och jag ber om ursäkt! Men här kommer i gengäld måååånga bilder!

Här har vi precis avnjutit en knapp vecka i trevligt sällskap, av familjen Klemming-Gustavsson från Garphyttan (Örebro). Vi har släpat runt dem runt halva länet, och därmed själv fått chansen att för ovanlighetens skull turista på egen hemort. Blev bl a Kattilakoski (Niskanpää / Övertorneå), Polcirkeln (Juoksengi) Storforsen (Älvsbyn) och vårt eget älskade Kalvikskär (där min morfar har stuga). Så mycket vatten blev det! På midsommarafton var vi ute och jagade midnattssol med Frida, och lyckades hitta fina vyer både på Frevisören och Axelsvik, men tyvärr hade jag själv kameran hemma... Suck! Men huvudsaken var att våra kära gäster fick uppleva underverket!!! Hörde att det varit lite si och så med midnattssol på många håll, så vi är klart nöjda.

Lyckan har varit att denna familj gillar hundar, så alla troll har kunnat vara med på alla eskapader. Så därmed är även första båtturen avklarad. Även det gick snudd på över förväntan! Vi har gått spåret några gånger, och bada är skoj! Penske och Niki simmar som bara attan. Jackie springer som en galning, men simmar ogärna. Pirelli och Danica är därmed något mer av badkrukor (som husse)

Första dagen utan våra gäster, slog jag till och gick spåret själv med alla valpar. Men en åt gången, så det blev 5 varv (a ca 2,5 km / varv). Så det är väl en underdrift att säga att jag blev "glad" när moster-Åse ringde och ville låna Kickan att springa runt spåret?! (ler) När hon kom tillbaka blev hon så utskälld av Senna, att hon tog ett varv med honom också. De vet vad de vill, mina kära små "barn" (ler).
I alla fall gick det jätte-bra att träna med valparna när jag gick med dem en och en. De har ju en tendens att dra å det rejälare när de är allihop, men nu spände de knappt linan. Vid delningen släppte jag dem, och nyttjade möjligheten att träna inkallning. Även det gick jätte-bra! Pirelli var kurs-etta den här gången, och det var knappt jag han säga första stavelsen i hennes namn innan hon tvärnitade och kom och satt sig bredvid mig. Men alla var väldigt lyhörda. Undantagen var när vi närmade oss vattnet, för då drog både Penske och Jackie. Penske drog "all-the-way" ner i vattnet, men kom och mötte mig när han var ordentligt blöt. Jackie drog även hon iväg, men så kom hon tydligen på att hon tappat bort matte, och kom springande i en rasande fart. Efter det gick hon nästan på mina fötter resten av spåret, och var jätte-rädd att förlora mig ur sikte. Inget ont som inte har nåt gott med sig!

Igår hade mina stora hulliganer tur igen med både moster-Åse och kusin-Louise och hennes pojkvän Alex, medan valparna fick en vilodag.
Ikväll har vi kört hjärngympa i form av besök i fårhagen. Gjorde tavlan att ta med Senna först, tillsammans med Pirelli. Helt plötsligt hade Senna förvandlats till en vallhund, och vallade ihop Tolla och Bella i ett hörn. Detta gjorde ju inte direkt att Pirelli blev lugnare. Hon skulle bara skälla och bita Ascona i öronen, så jag fick lägga ner henne och hålla fast henne ordentligt för att försöka lugna henne. Till slut lugnade hon sig en aning, men det fick räcka för både henne och mattes tålamod. Aningen knäckt i mina ambitioner, tog jag ändå ut Danica på försök. Så duktig hon var!!! Därefter visade det sig att hela gänget, utom just då tidigare nämnda galningen Pirelli, t o m kunde vara lös i hagen och träna både sitt / ligg och inkallning! Så från kurs-etta till... Nåja, det blev ju lite snett med Sennas inledande manöver, så jag har större förhoppningar inför nästa övning. Bra hjärngympa var det i alla fall. Speciellt då Robert tränade övriga gänget på att hålla sig lugna och inte skälla när de tittade på oss från inglasningen. Till slut gick även det riktigt bra, och han tränade sitt och matade på med godis även han. Med mutor kommer man långt! (ler)

Vi har varit lite bekväm / slö med att börja med varsin matskål till valparna, i o m att det funkat så bra med stora skålarna vi fått låna av Suzannes mamma. Alla har ökat procentuellt ungefär lika, och ser fina ut i hullet, etc. Samt att vi förmodligen undermedvetet gruvat oss för att det ska bli besvärligt att hålla isär fem hulliganer... Första gången var det väl lite jobbigt, andra gången gick det mycket bättre, tredje gången fungerade det bra! Helt otroligt vad duktiga de är! Så nu får man mat i egen skål, ett tecken på att man börjar bli stor! 5 månader på fredag... Jisses!

Vi har ju äntligen fått grus till vår rastgård, så det dammar inte alls in nu. Men nackdelen är att hundarna ogillar materialet. Så nu överväger vi att köpa till 3 sektioner så vi kan förlänga rastgården lite, och låta det vara gräs där. Tror det blir så, frågan är bara när vi hinner. Tävling i Överkalix till helgen...


Pirelli, en "vilde" i bussen... Lugnet själv, hela gänget!


Pussen i bussen! Penske-puss vägde igår 28,9 kg, dvs 0,6 kg mer än
Senna!


"Det bästa man har sätter man på bordet"... Jackie tog sig lite friheter...


Janne, Pia och Andrea, med Kickan och Niki i Kattilakoski


Janne och Kickan i Kattilakoski


Hela gänget! Janne hjälpte oss att fånga alla sju troll på samma bild


Penske vid Kattilakoski


Senna lyx-äter ben, dvs får hjälp av Andrea att hålla i det


Janne och Jackie


Hmmm... Konstig sak, husse och matte dricker också röda drickor,
men med annan text! (Coca Cola)


Senna och Janne vid Kukkola-forsen


Vilopaus i bussen


Trots 12,9 grader i vattnet badade Frida med valparna! Här med Niki


Pirelli, lilla badkrukan, var ut och blötte sig ordentligt med Frida


Bad-paradiset Kalvikskär


Niki jagar bubblorna från sina egna tassar


Kickan tittar längtansfullt efter Frida, men några simtag blev det inte!


Penske och Frida


Danica, våran goa lilla tjej!


Jackie brottar ner Pia


Frida med 2-spann! (Niki och Pirelli)


Populär påse, kan det möjligen vara mat?!


Andrea och Kickan leker med boll, populär Kickan-aktivitet


Senna studerar den vackra utsikten från morfars stuga


Frida och Pirelli i Storforsen, på midsommarafton


Robert, Niki och Jackie. Försök att lugna ner två galningar...


Janne och Senna badar lite


Janne och Senna med Storforsen i bakgrunden


Hmmm... Nåja, nån gång måste man göra undantag och släppa ifrån
sig kameran och ställa sig framför... Men det ska inte bli nån vana!


Robert, Pappa, Janne, Senna, Jackie, Niki, Penske & Pirelli


Robert och Jackie


En trött Penske har ankrat vid vattenskålen, i bussen på väg hem från
Storforsen


En plats Jackie sedan tog över


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0